Formule 1

Charles Leclerc gaat zich niet als een 'koning' gedragen bij Ferrari

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2018 18:22 • Print artikel

Charles Leclerc werd voor Singapore aangekondigd als de nieuwe coureur bij Ferrari. Het zorgde voor een stroom aan aandacht voor de jonge Monegask, maar die wil zich er vooral niet door laten afleiden. De F1-coureur wil nu vooral bezig zijn met dit seizoen.

Charles Leclerc


“Voor nu laat ik het op mijn gemak op mij af komen”, zegt Leclerc tegen Planet F1. “Het is nog ver weg en ik ben volledig gefocust op dit seizoen. Daarna komt het volgende seizoen. Maar het is zeker dat ik me bij Ferrari niet als een koning ga gedragen en zeggen ‘ik wilddit, dit, dit en dit."

Volgens de Monegask was alles snel weer normaal nadat hij aangekondigd werd als teamgenoot van Sebastian Vettel. De coureur wil nu vooral leren en doorgaan met zichzelf te verbeteren, voordat hij de grote sprong naar Ferrari maakt.

“Los van de donderdag die wat anders was, omdat de mediasessie wat voller was, werd daarna alles weer normaal”, zegt de Sauber-coureur. “Het is duidelijk een droom die uitkomt, maar ik moet volledig gefocust blijven op dit jaar. Ik wil voor nu het beste werk leveren dat mogelijk is. Het is redelijk natuurlijk voor me om niet te veel aan volgend jaar te denken. Ik wil door gaan met leren en proberen het best mogelijke werk te doen met de auto die we hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS