Formule 1

Carlos Sainz over Red Bull F1-programma: "Ik zei het tegen mijn manager en ik zei het ook tegen mijn vader"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2018 20:30 • Print artikel

Danill Kvyat wordt als een van de kanshebbers genoemd bij Toro Rosso. De coureur werd in 2017 nog afgedankt door Red Bull. De Formule 1-coureur maakt dan een ongekende comeback bij het team uit Faenza. Meestal geeft de energiedrankenfabrikant een coureur geen tweede kans. Voormalig teamgenoot bij het STR-team, Carlos Sainz, hoopt dat zijn ex-collega terugkomt in de hoogste klasse van de autosport.

Carlos Sainz Toro Rosso F1
Ex-Toro Rosso coureur Carlos Sainz over zijn oud teamgenoot Danill Kvyat: "“Ik heb het gevoel dat Dany één van de meest getalenteerde coureurs is waar ik ooit tegen geracet heb...”

“Ik heb het gevoel dat Dany één van de meest getalenteerde coureurs is waar ik ooit tegen geracet heb”, zei de Spanjaard tegen het Amerikaanse Motorsport. “Op een of andere manier vindt hij altijd een weg terug. Terug naar zijn prestatievermogen, of terug naar de F1, of terug naar een andere klasse, of terug naar het Red Bull-programma. Ik zei het tegen mijn manager, ik zei het ook tegen mijn vader: ‘Ik heb het gevoel dat deze jongen nog niet uitgespeeld is, dat hij terug gaat komen’."

Dr. Helmut Marko heeft toegeven dat Kvyat op het lijstje van potentiële coureurs staat, maar mogelijk niet de grootste kanshebber is. Sainz duimt in ieder geval voor de Rus.

“Het lijkt er op dat hij een goede kans heeft en ik zou blij voor hem zijn als hij terugkomt”, zei Sainz.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS