Formule 1

Baas GP Groot-Brittannië: ‘Verstappen zal eerlijk worden behandeld door fans op Silverstone’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juli 2024 15:03

Stuart Pringle, chief executive van de Grand Prix van Groot-Brittannië, zegt dat hij zich 'geen zorgen' maakt over de behandeling die wereldkampioen Max Verstappen dit weekend te wachten staat door het publiek op Silverstone.

Max Verstappen wint op Silverstone Red Bull Racing F1


Verstappen heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met boegeroep en hoongelach van sommige racebezoekers na zijn intense titelstrijd in 2021 met de Britse coureur Lewis Hamilton. De dominantie van de Red Bull-coureur in de sport sindsdien heeft zijn betrokkenheid bij belangrijke gevechten op het circuit beperkt, maar zijn meest opmerkelijke botsing sinds 2021 vond zondag plaats tijdens de Grand Prix van Oostenrijk toen hij in botsing kwam met Lando Norris.

Op de vraag van Sky Sports News' Craig Slater of het publiek op Silverstone nog steeds een van de eerlijkste op de F1-kalender is, zei Pringle: "Daar ben ik zeker van. Onze fans zijn in de eerste plaats fans van sport. Ze hebben hun favoriete team. Er zijn veel Red Bull-fans. Lando is erg populair, George Russell en Lewis zijn erg populair."

"Maar wat Britse F1-fans eigenlijk herkennen is een geweldige prestatie, en laten we eerlijk zijn, toen Max de laatste twee of drie races voor Oostenrijk won, was het zijn persoonlijke prestatie die het verschil maakte. Dat was niet de snelste auto, maar toen hij het moest doen, was hij perfect."

Verstappen kreeg een ijzige ontvangst van het publiek op Silverstone toen de Red Bull-coureur in 2022 werd geďntroduceerd. "Mensen hebben dat in dit land en in de hele sport erkend, dus ik maak me daar geen zorgen over."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS