DTM

R-Motorsport maakt haar laatste twee Aston Martin-coureurs bekend voor de DTM: "Profileren tussen de beste..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 februari 2019 20:34 • Print artikel

De laatste twee coureurs van het team van R-Motorsport Aston Martin zijn bekend. Het team dat volgend jaar debuteert in de DTM, maakte recent al bekend dat Paul di Resta en Jake Dennis voor het team gaan rijden en daar komen Daniel Juncadella en Ferdinand Habsburg bij. Daarmee zijn de coureurs voor de vier auto’s bekend.

Daniel Juncadella Aston Martin
Daniel Juncadella

Daniel Juncadella maakte onderdeel uit van de line-up van Mercedes en heeft dus een enorme hoeveelheid ervaring in de DTM. Door de komst naar Aston Martin blijft hij ook verbonden met HWA, de onderneming die de auto’s prepareert. De Spanjaard is ook test- en reservecoureur van HWA in de Formule E.

“Vorig jaar leek het erop dat er een verandering in mijn sportieve leven ging komen, omdat het het laatste jaar van Mercedes in de DTM was en het mijn gedachte was om aan hen verbonden te blijven”, reageerde Juncadella tegen het Amerikaanse Motorsport. “Het was op vele manieren een goed jaar voor mij in de DTM, alhoewel het eindresultaat in het kampioenschap dat niet helemaal liet zien. Ik wil hier doorgaan, vooral na de verandering van de regels.”

Ferdinand Habsburg Aston Martin
Ferdinand Habsburg

Ferdinand Habsburg maakt in 2019 zijn debuut in de DTM, nadat hij de afgelopen jaren in de Formule 3 reed. De Oostenrijker reed vorig jaar in Jerez nog voor het team van HWA tijdens de DTM young driver test. “Ik kijk echt uit naar mijn DTM debuut”, zei Ferdinand Habsburg. “Deelnemen aan dit hoogst professionele 'premium' kampioenschap is een grote uitdaging. Het wordt voor mij als nieuwkomer niet makkelijk, om mij goed te profileren tussen de beste toerwagencoureurs ter wereld. Daarom is mijn doel om zoveel mogelijk te leren in een zo kort mogelijk tijd en op die manier iedere race een stap vooruit te doen met mijn prestaties.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS