DTM

Aston Martin-coureurs onder de indruk: "Verbazingwekkend dat iedereen in het team..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 februari 2019 05:10 • Print artikel

Dit jaar debuteert Aston Martin in de DTM. Op het hoofdkantoor van R-Motorsport, het team dat de auto’s gaat inzetten, was een presentatie van het team en daar kwamen ook de coureurs aan bod. Het viertal kan niet wachten om plaats te nemen in de nieuwe auto.“Ik ben overtuigd van de voortgang van het ontwikkelingswerk bij Vynamic in Affalterbach”, zei Paul di Resta. “Het is verbazingwekkend wat iedereen in het team in deze korte tijd, sinds het einde van het DTM-seizoen, al heeft bereikt met het DTM-project. Nooit eerder is er een nieuw DTM-voertuig in minder tijd ontwikkeld.”

Daniel Jucadella, die net als de Schot, overkomt van Mercedes, is onder de indruk van de nieuwe auto.“De auto ziet er geweldig uit, een echte blikvanger”, zei de Spanjaard. “Hopelijk zien we er niet alleen goed uit, maar zijn we ook snel. Ik ben er zeker van dat er veel waardevolle knowhow ingebracht gaat worden.” Jake Dennis wil graag in de nieuwe auto plaatsnemen en deze aan de tand gaan voelen. “Ik ben nog nooit zo opgewonden geweest over een nieuwe racewagen als nu”, zei de DTM-debutant. “Ik ken team R-Motorsport heel erg goed van de GT-races en ik weet hoe professioneel daar gewerkt wordt. Voor mij als jongeling komt er veel leerwerk op me af.”

Overigens is Dennis niet de enige debutant. Ferdinand Habsburg is eveneens nieuw in de Duitse toerwagenklasse en ook hij ziet er naar uit om het tegen de coureurs in de DTM op te nemen. “De DTM is een enorme uitdaging, omdat ik het tegen de beste toerwagencoureurs ter wereld moet opnemen”, vertelde Habsburg. “Daarom moet ik de auto goed leren kennen en zo snel mogelijk veel ervaring opdoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS