Dakar

Vliegende start voor Toyota GAZOO Racing met Nasser Al-Attiyah, topklassering Ten Brinke

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 januari 2019 13:33 • Print artikel

Na de technische keuring op 6 januari startte op 7 januari eindelijk de Dakar Rally in Lima, Peru. Een route van 331 kilometer met een korte klassementsproef van 84 kilometer stond op het programma. Al direct na de start moesten de deelnemers gigantische zandduinen bedwingen, gevolgd door drooggevallen rivierbeddingen die vol met stenen liggen. De Toyota’s Hilux lieten gelijk zien waartoe zij in staat zijn en Nasser Al-Attiyah wist gelijk de etappe te winnen! Een vliegende start voor Toyota GAZOO Racing.

Bernhard ten Brinke

Een sterke etappe
Bernhard ten Brinke reed een sterke etappe en wist, met slechts 3 minuten en 19 seconden achterstand, knap achtste te worden. Ten Brinke kijkt dan ook tevreden terug op de eerste etappe: “Ik ben heel tevreden. Het liep helemaal volgens plan. We hebben in beheerst tempo gereden en geen tijd verloren. Dat is het allerbelangrijkste.”

Een feest om mee te rijden
Op 8 januari start de tweede etappe van Pisco naar San Juan de Marcona. Daarbij moeten Bernhard ten Brinke en navigator Xavier Pansieri een verbindingsroute van 211 kilometer rijden, gevolgd door een special stage van 342 kilometer. Een gigantische uitdaging, aangezien de auto’s als eerste de route moeten rijden.

Bernhard ten Brinke kijkt ernaar uit: “Xavier leverde perfect werk, de auto is een feest om mee te rijden en we staan er goed bij. Het wordt namelijk een heel andere dag; een dag waarin we niet praten over seconden of minuten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS