Dakar

De zon schijnt voor het Rainbow Truck Team in de Dakar Rally: “De truck deed het fantastisch"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 januari 2019 17:08 • Print artikel

De zon schijnt voor het Rainbow Truck Team in de Dakar Rally. De lach was niet van het gezicht van Gerrit Zuurmond af te slaan na afloop van de eerste etappe van de Dakar 2019. Voor alles wat ter sprake kwam, had hij eigenlijk maar één woord: “Perfect!” Met de twintigste tijd was er ook geen enkele reden tot klagen voor de Rainbow-captain.

Rainbow Truck Team

Met 84 km was de eerste wedstrijdproef niet lang, maar op sommige punten wel lastig. Zo’n 70 procent van de proef bestond uit duinen en dat was voor de combinatie Zuurmond/nieuwe MAN de eerste keer. “De truck deed het fantastisch. Maar één keer moesten we even terug omdat we niet vanaf de eerste keer boven kwamen, maar verder was het perfect.”

Moeilijk was de etappe niet, maar dat lag voor een groot deel ook aan de truck. “Het waren soms best zachte duinen, met diepe gaten ertussenin. Deze auto is daarvoor gemaakt. Hij pakt zo snel het vermogen op, dat je er perfect doorheen kunt. Met een andere, wat meer conventionele truck kom je niet zo gemakkelijk uit die pannetjes. We hebben er geen enkel probleem mee gehad.”

De afstand en het parcours waren ernaar om de deelnemers aan deze Dakar er weer even in te laten komen, te laten wennen aan hun voertuigen en de omgeving die hen ook de komende dagen nog te wachten staat. “Dit was natuurlijk maar een voorproefje, maar het gaf wel een goed beeld. In de tweede etappe gaat het echte werk beginnen, maar gezien het verloop van de eerste etappe en de hoe goed de truck het deed, heb ik daar alle vertrouwen in.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS