Dakar

150 kilometer stof happen voor Erik van Loon: "Gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 januari 2019 08:43 • Print artikel

De tweede etappe in de Dakar 2019 van Pisco naar San Juan de Marcona werd door Erik van Loon omschreven als een mooie etappe. Erik van Loon en zijn navigator Harmen Scholtalbers hebben ruim 150 kilometer in het stof gereden. Op de laatste honderd kilometer viel de achterrem weg van de Toyota Hilux, maar het lukte Van Loon en Scholtalbers toch om de vijftiende positie veilig te stellen.

Erik van Loon portret

Van Loon is dan ook tevreden na de tweede etappe: "Gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan. De auto's moesten de proef openen, dat was uniek. Daardoor waren er weinig sporen en was een foutje snel gemaakt. Wij hebben geen fouten gemaakt, Harmen heeft goed genavigeerd. Zelfs in het stof van Serradori reden we goed, hij ging niet aan de kant. Dat was lastig. 100 kilometer voor het eind hadden we plots geen achterrem meer. Dus, ik ben erg tevreden met het resultaat."

De vijftiende tijd voor Van Loon zorgt er ook voor dat hij opklimt naar de veertiende positie in het algemeen klassement op 16:03 van De Villiers. "Maar de Dakar is nog lang en er gaat nog genoeg gebeuren. Laten we deze vorm maar eens vasthouden."

Erik van Loon Toyota zand omlaag

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS