Karting • Chrono

Na Nederlandse titel richten Morris en Flynt Schuring zich op raceseizoen 2019: "Superveel zin in"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 december 2018 11:10 • Print artikel

VENRAY – Na een enerverend en succesvol seizoen waren de kartende broers Morris en Flynt Schuring aanwezig tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging. Morris kreeg een blinkende beker uitgereikt voor zijn titel in de Parolin RK1-klasse én één voor zijn tweede plaats in het algehele RK1-klassement. Ondertussen keek de dertienjarige inwoner van Den Dolder samen met zijn één jaar jongere broertje reikhalzend uit naar hun debuut in het Nederlands kampioenschap tweetakt, komend jaar.

Morris Schuring Nederlands kampioen

“Het was een heel leuk seizoen en ik heb heel veel kunnen leren”, zei Morris met een lach. “In het begin van het seizoen heb ik nog best veel laten liggen, maar daar leer je van. Het jaar is vooral erg leuk geweest. Dit was mijn eerste kampioenschap, dus ik ben heel tevreden.”

Wat het hoogtepunt van zijn seizoen was, daarover hoeft hij niet lang na te denken. “Toen ik drie keer had gewonnen in Venray, dat was mijn eerste echt foutloze weekend. Toen ging het echt super en ik heb het gat kunnen dichten met de nummer één. Uiteindelijk kwam ik twee punten tekort om algeheel kampioen van de RK1 te worden.”

Hij was heel dicht bij de titel geweest. “In de laatste ronde van de laatste race lag ik nog op kampioenskoers, maar ongeveer vier bochten voor het einde kwam ik in contact met een andere coureur, waardoor ik terugviel naar de derde plek. Ik had de eerste twee races nog gewonnen, maar ik kwam uiteindelijk helaas net tekort. Ik ben heel trots op mezelf en op het team. Iedereen die me dit seizoen heeft geholpen, wil ik enorm bedanken. Dit smaakt naar meer.”

Hij keek al uit naar 2019. Dan debuteert hij in het NK tweetakt, in de sterk bezette en traditioneel zeer competitieve Rotax Max Juniorenklasse. “Dat gaat wat worden. Ik heb in Genk al een race in deze klasse gereden en toen ging het al heel goed. Ik werd zesde in de kwalificatie, maar kwam net wat race-pace tekort. In de eerste race werd ik tiende en in de tweede veertiende. We gaan er in ieder geval het beste van maken. Ik heb nu nog geen idee wat ik ervan kan verwachten, maar ik hoop zeker wel dat ik de top tien kan halen.”

Flynt Schuring

Ook zijn jongere broer Flynt debuteert in 2019 in de Rotax Max Junioren-klasse als ze een heel seizoen racen. “Ik heb er superveel zin in. We hebben tijdens het laatste NK en de BNL ook al meegereden (beide in Genk, red.) en dat ging goed”, blikte hij terug met een goed gevoel. “We gaan nu de hele winter doortrainen en dan kijken we hoe we het in de wintercompetitie gaan doen. Daarna gaan we het NK rijden.”

Makkelijk zal het niet worden, wist Flynt. “Het wordt in ieder geval een stuk competitiever dan het afgelopen seizoen in de RK1. Ik denk dat als ik in de top tien kan rijden, ik erg tevreden met mezelf mag zijn. Het wordt een supercompetitief veld bij de juniorenklasse. Ik ben benieuwd wat ik kan brengen. Ik heb er erg veel zin in. Ik wil gewoon lekker rijden. Het maakt me niet zoveel uit in welke klasse ik rij, als het maar lekker hard gaat.”

Morris en Flynt bedankt hun familie, Kart Academy, Mike Koene, Bart Sommer, Willem-Jan de Loos, Bart Kasteel, Ger Schuring, Piet van Velsen, familie De Leeuw en alle sponsoren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS