Karting • Chrono

Mitchell van Dijk dendert in stijl naar zijn eerste Nederlandse titel! Nu op naar de Grand Finals in Braziliė

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 oktober 2018 07:50 • Print artikel

GENK - Het kwam niet als een echte verrassing, zijn eerste Nederlandse titel, maar Mitchell van Dijk moest het nog wel even doen, zondag in Genk tijdens de achtste en laatste ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De tienjarige karter uit Harderwijk liet op de Belgische piste andermaal zien dat een rijder met een mooie toekomst is. Hij won zowel de prefinale als de finale van de laatste ronde van het NK karting en kon zich zo opmaken voor een ereronde met de Nederlandse vlag.

Mitchell van Dijk

“Ik kan het niet in woorden uitdrukken hoe ik me voel”, zei een uitgelaten Mitchell, die vorig jaar al rookiekampioen was geworden. “Het is een explosie van emoties.” Of hij zijn titel had verwacht? Toch wel. “Daar ging ik voor.” En afgaande op zijn resultaten van dit NK wist hij dat hij de snelheid had om in Genk wat moois te laten zien. Dat moest hij ook wel, want de jonge rijder van topteam MdB Motorsport had een voorsprong van slechts twee punten op de nummer twee. Het kon dus nog alle kanten op. Maar Mitchell hield het hoofd koel en denderde op overtuigende wijze naar de titel.

Nu hij zijn eerste Nederlandse titel op zak heeft, kan Mitchell zonder schroom spreken van een topseizoen. Want tijdens de voorlaatste NK-ronde won hij al een ticket voor de Rotax Max Challenge Grand Finals in Brazilië, waar dit jaar het officieuze WK voor Rotax Max-rijders wordt gehouden. “Daar kijk ik heel erg naar uit!”

Hoever Mitchell tijdens het topevenement in het Zuid-Amerikaanse land kan komen, zal natuurlijk nog moeten blijken, maar afgaande op zijn rijden dit seizoen zit het met zijn vaardigheden wel snor. Hoe kan het ook anders als titelwinnaar. Dat die hem toekomt bewees hij in Genk op overtuigende wijze. In de prefinale reed het jonge talent een tijd in een groepje van vier rijders, waarin de hele tijd van plek werd gewisseld. Uiteindelijk ging hij samen met Enzo Bol ervandoor. “Het was tussen ons de hele tijd stuivertje wisselen, maar op de finish was ik eerste.”

Die zege was nog net niet genoeg voor de titel. Daarom ging Mitchell er in de finale nog maar eens goed voor zitten. Vertrokken van poleposition sloeg hij direct een gat met de rest. Later sloot Bol nog aan en werd het opnieuw een ferme strijd tussen de twee kemphanen. Meer nog dan tijdens de prefinale. Maar opnieuw was Mitchell dominant en kwam zodoende ook in de finale als winnaar voorbij het zwartwitgeblokt: kampioen!

Mitchell van Dijk

Terugblikkend concludeerde Mitchell dat hij in zijn tweede jaar als wedstrijdkarter vooral beter was geworden in inhalen en op kop rijden. Dat laatste vond hij niet zo moeilijk, zei hij. “Want ik rijd vaak weg bij de rest.” Om met zijn topmotor van Bouvin Power vervolgens linea recta naar de overwinning te denderen. En natuurlijk doet hij niets liever dan winnen, maar flink knokken om posities om dan de zege te pakken, vindt hij het leukst, zei hij. “Dat maakt deze sport zo mooi. En de snelheid natuurlijk.”

Nu gaat hij zich voorbereiden op de Grand Finals, die eind november worden gehouden. Op voorhand een groot avontuur, want het wordt voor Mitchell de eerste keer dat hij gaat vliegen en dan meteen helemaal naar Brazilië. Hoewel de spanning daarover langzaam toeneemt, heeft het nog geen grote invloed op hem. “Ik slaap nog prima! Laat het WK maar komen!”

Mitchell van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Zoet Racing, BCS, Hitec, Bachmühle, HR art, Reclame Sukses, Alacar, Resytech, Binkie Textielreclame, F&M Services, Brezan Harderwijk, A2B logistics, Tomie’s vriend en Tommie’s vriend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS