Autosport NL • Autosport NL Diversen

Laurens de Wit pakt na zege in Zandvoort dubbele zege in Zolder Ford Fiesta Cup: "Heel houden ook belangrijk"

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2018 08:36 • Print artikel

Laurens de Wit heeft afgelopen weekend bij de Superprix in Zolder beide races van de Ford Fiesta Sprint Cup gewonnen. In de klasse boven 25 jaar was de 28-jarige coureur uit Capelle aan den IJssel de concurrentie te snel af. De teller staat voor De Wit nu op vier uit vier, want ook tijdens de drukbezochte Jumbo Racedagen powered Max Verstappen op Circuit Zandvoort eerder dit jaar won hij beide races.

Laurens de Wit


De Wit rijdt voor het raceteam van Bas Koeten Racing en begeleidt ook de jonge talenten van het team, onder wie de 15-jarige Loek Hartog die beide races in de klasse tot en met 24 jaar won. In een raceweekend verkennen ze samen het circuit. “Volgens mij heb ik dat veel te goed gedaan, want Loek was een stuk sneller", grapte De Wit. "We helpen elkaar, jutten elkaar op, wisselen data uit en daar leer ik dan ook weer van. Met twee eerste plaatsen kan ik zeker thuis komen.”

Laurens de Wit


De kwalificatie liep niet geweldig voor De Wit, die wat snelheid leek te missen en de achtste tijd noteerde. “In Zandvoort was ik nog de snelste in de kwalificatie, maar door de reversed grid in de eerste race was het dit keer mijn voordeel. Dat is ook het leuke aan de Ford Fiesta Cup, de eerste twaalf coureurs zitten binnen 0,9 seconden. Ik had in de eerste race een goede start en pakte snel de leiding, maar had niet de snelheid die de jongens achter mij wel hadden. Ik moest die leidende positie verdedigen en op slimheid heb ik de race gewonnen.”

De tweede race werd gestart met de volgorde uit de kwalificatie en waren de mogelijkheden voor De Wit beperkt. “Ik moest mijn koppie erbij houden. Met het oog op het kampioenschap is finishen ook heel wat waard. Mijn grootste concurrent Liroy Stuart viel al snel uit en daarom was het ook een ideaal weekend voor de stand.”

Laurens de Wit


De Wit leek op een tweede plaats in zijn categorie af te stevenen, maar kort voor het einde van de race raakten Marcel Dekker en Daan Pijl elkaar. Beide coureurs vielen uit en De Wit schoof op naar de eerste plaats in zijn klasse. “Ik lag vijfde in de wedstrijd en tweede in mijn klasse. Ik had niet de snelheid om naar Marcel toe te rijden en bovendien moest ik dan ook nog twee jonge coureurs voorbij. Gezien de ranglijst nam ik eigenlijk al genoegen met de tweede plaats. Heel houden is ook belangrijk, dat blijkt nu weer.”

Voor het team van Bas Koeten Racing verloopt de start van de Ford Fiesta Sprint Cup meer dan goed. Loek Hartog won de vier races in het rookie-klassement en De Wit pakte vier zeges bij de coureurs boven 25 jaar. “Het is een geweldig team”, zegt de Wit. “Alles is tot in de puntjes geregeld en het hele team werkt er dag en nacht aan.”

Laurens de Wit wil via deze weg graag zijn sponsor Vakgarage en het team van Bas Koeten Racing bedanken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS