Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@24H of Le Mans: Aston Martin introduceerde zijn nieuwe GT3 + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2018 13:52 • Print artikel

LE MANS - Het was een publiek geheim dat Aston Martin in Le Mans zijn nieuwe GT3 en GT4 aan het publiek zou tonen. Het Aston Martin Racing Festival was daarvoor de ideale gelegenheid. Net als de GTE-versie zijn ook beide GT racewagens uitgerust met een 4.0 liter V8 turbo motor, aangepast aan de reglementen van de diverse GT3 en GT4 kampioenschappen.

Aston Martin DB11 GT3 RX foto Peter Vader

Aston Martin Racing fabrieksrijder Ross Gunn reed de nieuwe GT3-spec Vantage tijdens zijn circuitdebuut in de 45 minuten durende race op zaterdagochtend. De AMR Vantage GT3 heeft een gewicht van 1245kg en zijn krachtbron levert 535pk en is gekoppeld aan een Xtrac 6 versnellingsbak. Het chassis is van aluminium en de auto wordt officieel pas ingezet vanaf 1 maart 2019. Tot die tijd zal de huidige V12 Vantage GT3 de dienst uitmaken in de diverse kampioenschappen waaraan hij deelneemt. In de paddock van het Aston Martin Race Festival was ook de nieuwe GT4 te zien, die ook pas volgend jaar op de circuits in actie komt.

Aston Martin DB11 GT3 Dunlop bridge RX foto Peter Vader

Aston Martin Racing's Hoofd van Customer Racing Huw Tasker zei achteraf: "Ik ben zeer verheugd om onze AMR-klanten te verwelkomen in Le Mans. Welke GT-rijder wil niet deel uitmaken van de grootste racegebeurtenis in de autosport? Dus om dit evenement voor onze klanten te kunnen realiseren is heel bijzonder. We hebben AMR-auto's van alle variëteiten, uit verschillende tijdperken, met de stamboom van de auto's die AMR al vele jaren heeft ontworpen, ontwikkeld en gereden. Bovendien introduceren we dit weekend onze nieuwe aston Martin DB11 GT3 en GT4, een beter passende omgeving voor de introductie van een GT auto kun je je niet voorstellen.”

Aston Martin DB11 GT3 rear

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS