Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jeroen Bleekemolen: "Als je de politie inhaalt met 140km/u, duimpje omhoog"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 oktober 2008 11:25 • Print artikel

“We hebben twee goede dagen achter de rug in Mexico”, vertelde Jeroen Bleekemolen. De jongste telg van de bekende racende familie rijdt samen met zijn broer Sebastiaan in een beruchte rally. Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen hebben hun Porsche SuperCup en A1GP 'Powered by Ferrari' omgeruild voor een Porsche 356. Zij bivakeren inmiddels een week in Mexico, waar het duo namens State of Art van start gegaan is in La Carrera Panamericana. Een wereldberoemde race die zijn oorsprong vindt in de jaren vijftig. Voor deze race zet State of Art twee Porsches 356 uit de State of Art Classic Porsche-collectie in. De eerste State of Art-Porsches kent een bemanning met Jeroen en Sebastiaan. Jan Lammers en TV presentator Chris Zegers rijden in de andere auto.“We hebben veel tijd goed kunnen maken op de leiders in het klassement. We waren wederom de snelste in onze klasse en stonden op slechts twee seconde van de eerste plaats. Het was een heftige dag met de gevaarlijkste speed stages van de rally. We hadden een stuk in de heuvels, waarbij je langs diepe ravijnen rijdt. Een foutje komt je dus duur te staan en de organisatie heeft alle deelnemers extra gewaarschuwd. Er zijn uiteindelijk veel auto’s uitgevallen. Wij kwamen op een proef de hoek om toen er drie(!) auto’s op elkaar stonden! Die proef werd uiteindelijk ook stilgelegd en gecanceld.
We hadden een duidelijk doel. De leiding overnemen en uitlopen. Morgen tijdens de laatste dag moeten we namelijk door de woestijn. Daar hebben we veel stages die rechtdoor gaan en waar het vermogen van de auto erg belangrijk is. Onze grootste concurrent heeft veel meer vermogen en zal normaal gesproken dus veel tijd kunnen pakken.”

”We hopen weer op een overwinning. En dan wordt morgen een spannende dag om te zien of we de winst kunnen pakken. Als het goed is, hebben we inmiddels de eerste plek overgenomen in het klassement. We hebben de langste dag met een rit van totaal 700km, met ongeveer 50km op snelheid voor de boeg. En Inmiddels hebben we al 2.300km afgelegd en het enthousiasme van de mensen langs de weg is echt geweldig. Langs de hele route staan mensen ons aan te moedigen, zelfs in de kleinste dorpjes waar we gekomen zijn.”

”Ook hebben we nog nooit zo vaak door rood gereden. De politie legt het hele verkeer stil als we eraan komen en staan ons alleen maar aan te moedigen als we dingen doen die niet mogen. Als je een politieauto inhaalt met 140km/u waar je 50km/u mag, krijg je alleen een duimpje te zien. Dat wordt zeker weer even wennen in Nederland volgende week! Met niets nemen ze het echt nauw hier, want na de rally vandaag haalde de hoofdcommissaris van de politie een paar flessen tequilla uit de achterklep en begon gezellig uit te delen. Zelf deden ze gezellig mee, om vervolgens weer in de auto te stappen!”

"Het ontvangst in de stad waar we nu zijn, Zacatecas, was weer super. Ieder stad waar we komen lijkt het wel een volksfeest. Vanavond staat ook deze stad weer op zijn kop."

We kijken uit naar morgen. Een belangrijke dag, want we moeten er echt alles aan doen om de overwinning te pakken. De andere equipes van State of Art doen het ook erg goed. Jan Lammers en Chris Zegers hebben zich na veel problemen op de eerste dag inmiddels teruggewerkt naar een tweede plaats in hun klasse. Iedere dag waren zij het snelste. Ze kunnen nog winnen, dus ook voor hun wordt het een belangrijke dag. De andere equipe met Han Brouwers en Frank Soree doet het ook goed. Ze klimmen steeds verder in het klassement en zijn lekker onderweg.”

Meer FOTO's van de Bleekemolens, Lammers en Zegers in Mexigo

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS