Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Het Belgische WRT wil naar de 24 Uur van Daytona: "Er is een kans, we werken er aan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2018 11:16 • Print artikel

Het Belgische WRT is dicht bij een deal om volgend jaar in de 24 Uur van Daytona - de opening van het Amerikaanse sportscarseizoen - te rijden. De doelstelling is om 26 en 27 januari met één Audi R8 LMS GT3 aan de start te komen. Het is een nieuwe stap voor het team dat al overwinningen behaalde in de 24 uur van Spa, de Nürburgring, Dubai en Zolder.

Audi WRT

“Er is een kans, we werken er aan en het ziet er positief uit”, zei teambaas Vincent Vosse tegen het Engelse Autosport, “Wanneer je de kans hebt om op een goede manier in Daytona te racen met de mogelijkheid om te vechten voor een klasse-overwinning, moet je proberen er voor te gaan.” Volgens de Belg wordt de deal niet door Audi tot stand gebracht. De verwachting is echter wel dat er fabrieks-Audi-coureurs aan de start komen in een verplichtte Pro-Am line-up. Een beslissing moet, volgens Vosse, op korte termijn genomen worden, zodat het team ook aan de officiële test voorafgaande aan het evenement, ‘The Roar’ mee mag doen. De titelverdediging tijdens de 12 uur van Bathurst lijkt er niet in te zitten voor het Belgische team.

“Het lijkt er op dit moment niet op dat we daar naar toe gaan en het is geen race waarbij je op het laatste moment een besluit kan nemen”, zegt de WRT-teambaas. Audi maakte recent bekend dat men de titel bij de fabrikanten wil gaan verdedigen, maar heeft nog niet onthuld welke teams hen gaat vertegenwoordigen. Verder laat Vosse weten dat de coureurs voor de DTM aan het einde van december of begin januari bekend gemaakt gaan worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS