Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Hankook 24H Dubai: Autorama Motorsport behaalt met Volkswagen Golf GTI TCR zege in TCE-divisie

Uitgegeven door Peter Vader • 12 januari 2019 21:53 • Print artikel

Met slechts twee ingeschreven Volkswagen Golf GTI TCR’s voor de race in Dubai van dit jaar, had Volkswagen in vergelijking met de diverse Audi’s en Cupra’s niet de grootste vertegenwoordiging in het TCE-veld. Dat weerhield de Duitse fabrikant er echter niet van om de TCE-divisiewinst in Dubai van het afgelopen jaar te herhalen. Het nieuw geformeerde Zwitserse team Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing won met zijn Golf GTI TCR (#112, Marlon Menden / Fabian Danz / Yannick Mettler / Stefan Tanner / Jerôme Ogay) overtuigend de TCE-divisie en de TCR-klasse met vier ronden voorsprong op de Bas Koeten Racing-Cupra TCR (#125, Ronny Jost / Julien Apotheloz / Loek Hartog / Oscar Graeper). De Red Camel-Jordans.nl Cupra TCR (#101, Ivo Breukers / Henry Littig / Cody Hill / Klaus Kresnik) completeerde de topdrie.

24H Dubai winnaar TCE Vw Golf GTI

Het team AC Motorsport, dat de pole-position in de TCR-klasse had behaald, leidde het grootste deel van de race met de Audi RS 3 LMS (#188, Stépane Perrin / Vincent Radermecker / Tom Boonen / Gilles Magnus), maar schade na een aanrijding en een daaruit resulterende kabelbrand leidden tot kostbaar tijdverlies. Het team werd uiteindelijk als vijfde geklasseerd. Beide teams in de SP3-klasse hadden een hele waslijst van problemen, maar de Vortex V8-Vortex Scirocco (#301, Philippe Bonnel / Thomas Cordelier / Franck Lefèvre / Nicolas Nobs) behaalde de zege in de uit twee auto’s bestaande klasse voor de CWS Engineering-Ginetta G55 (#378, Colin White / Steven Wells / Oliver Baron / Angus Fender).

24H Dubai Ginetta TCE CWS Engineering

De A3-klassezege ging naar de G & R Motorsport-BMW E46 M3 (#603,
Danny van Dosselaer / Karlo van Dosselaer / Geert Houdhoofdt / Geert Diericx / Jasper Diercx) voor de beide Lotus PB Racing-Lotus Elises (#634, Stefano D’Aste / Matteo Deflorian / Nicolò Liana / Michael Cordini, en #633, Vito Utzieri / Marco Fumagalli / Mauro Guastamacchia / Maurizio Fortina / Mark Speakerwas). Het team fun-M Motorsport won met zijn BMW M235i Racing Cup (#802, Simon Klemund / Paul Sieljes / Christopher Rink / Ioannis Smyrlis / Harald Rettich) de CUP1-klasse met drie ronden voorsprong op zijn enige rivaal in de klasse, de DUWO Racing-BMW (#840, Frédéric Schmit / Nicolas Schmit / Jean-Marie Dumont / Thierry Chkondall / Youssef Bassil) die lange tijd leidde, maar tijd verloor vanwege een probleem met de versnellingsbak.

24H Dubai impression

In totaal waren er 19 ‘code-60’-neutralisaties tijdens de race, waarbij er door de leiders in de wedstrijd 38 ronden onder ‘code 60’ werden afgelegd. De volgende wedstrijd voor de 24H GT SERIES en de 24H TCE SERIES, beide powered by Hankook, is de Hankook 12H MUGELLO (29-30 maart) als seizoensstart van het European Championship. Creventic organiseert echter over twee weken alweer het volgende evenement in het Midden Oosten, de Hankook 6H DUBAI als seizoensstart van het 24H SERIES Middle East Championship, plus de eerste twee wedstrijden van de TCR Middle East-serie, die beiden op 25 en 26 januari op Dubai Autodrome verreden worden. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H Dubai Golf podium BMW
________________________________________

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS