Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Creventic's nieuwe raceseizoen 2019 start met de 24H Dubai op 10, 11 en 12 januari; sterk GT-veld!

Uitgegeven door Peter Vader • 9 januari 2019 17:04 • Print artikel

Er zijn niet zoveel zekerheden in de dynamische wereld van de internationale autosport, maar het staat vast dat de race-actie in het nieuwe kalenderjaar van start gaat met de Hankook 24H DUBAI. Het Dubai Autodrome is alweer voor het veertiende jaar op rij gastheer voor de eerste grote, internationale lange-afstandsrace voor GT's, toerwagens en 24H Specials.

24H Dubai start 2018

24H Dubai begon in 2006
"Dubai is waar het allemaal begon met de eerste race van Creventic in 2006", zegt Gerrie Willems namens de Nederlandse organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team). "We zijn trots en dankbaar, om te zien hoe het evenement zich heeft ontwikkeld in de loop der jaren dankzij de voordurende ondersteuning van Dubai Autodrome en Hankook als onze titelsponsor. Vele teams en hun rijders blijven de serie trouw en de belangstelling groeide zelfs. Het evenement in Dubai is het vlaggenschip van onze serie en geldt inmiddels als één van de grote lange-afstandsraces op de internationale racekalender."

Volop 24 uurs races in 2019
De race in Dubai betekent de start van het kampioenschap van de Continenten 2019 in de 24H GT-SERIE en de 24H TCE-SERIE. Naast de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) staan er meer 24 uurs races van Creventic op de kalender zoals de Hankook 24H PORTIMAO (5-7 juli) en de Hankook 24H BARCELONA (30 augustus-1 september) en de Amerikaanse ronde in Austin onder de naam van Hankook 24H COTA (15-17 november).

Sterk GT veld in Dubai
De A6-klasse voor GT3's telt voor Dubai 22 inschrijvingen. Daaronder bevinden zich twee Mercedes-AMG GT3's van het winnende team van Dubai vorig jaar, Black Falcon. Andere inschrijvingen in de klasse A6-Pro komen van de Audi-teams WRT, BWT Mücke Motorsport, Car Collection Motorsport en Attempto Racing, het Tsjechische Ferrari-team Bohemia Energy met Scuderia Praha, KCMG uit Hongkong met een tweetal Nissans, Lamborghini-team GRT Grasser Racing Team en meervoudig 24H SERIES-racewinnaar Herberth Motorsport met een Porsche 911. De A6-Am-klasse bestaat uit diverse teams met een Mercedes-AMG, waaronder het voormalig kampioensteam Hofor Racing en verdere een Chevrolet Corvette, Audi R8 LMS, Porsche 911, Lamborghini Huracán en BMW M6. De SPX-klasse kent Vortex- en MARC-silhouet-auto's, waaronder een BMW, een Lamborghini en een Porsche. In de 991-klasse zijn twaalf Porsche Cup-auto's ingeschreven. In de SP2-klasse starten twee KTM X-Bows, terwijl de GT4-klasse met veertien aangemelde auto's van de merken Audi, BMW, Ginetta en Mercedes-AMG, de stijgende populariteit van deze categorie aantoont.24H Dubai event poster

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS