Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Daytona: Mazda snelste tijd op de eerste testdag; Jeroen Bleekemolen dominant aan kop in GTD klasse

Uitgegeven door Peter Vader • 5 januari 2019 14:28 • Print artikel

Mazda Team Joest leidde de eerste dag van pre-race testen voor de Daytona 24 Hours van het IMSA SportsCar Championship, dezelfde dag waarop Fernando Alonso zijn debuut maakte bij Wayne Taylor Racing. Oliver Jarvis produceerde de beste tijd van de dag met een 1m35.989s in de Mazda RT24-P in de openingssessie, die hij leidde met meer dan 0.4 seconden. De WTR Cadillac werd tweede in die sessie in handen van Jordan Taylor.Alonso en Kamui Kobayashi waren ongeveer een halve seconde langzamer dan Taylor's beste tijd, toen ze zich vertrouwd maakten met de Cadillac die ze ook zullen delen met Renger van der Zande.

Mazda nr 77 snelste tijd Daytona 2019 The Roar

Mazda snelste van de dag
Harry Tincknell eindigde in de tweede Mazda met 0.042s achterstand op de derde plaats, terwijl Felipe Nasr zijn teamgenoot van Action Express Racing, Joao Barbosa, op het nippertje versloeg in de strijd om de vierde plaats. Will Owen was de snelste van het kwartet van Juncos Racing voor de eerste Daytona 24 Hours van het team en pakte de zesde tijd, sneller dan een ander team dat voor de eerste keer met een Cadillac DPi meedoet, het team van JDC Miller Motorsports. Acura Team Penske duo Ricky Taylor en Juan Pablo Montoya werden achtste en tiende, daarbij gescheiden door Simon Trummer in de tweede JDC-Miller Cadillac.

Tweede traingssessie
Kobayashi stuurde Wayne Taylor Racing naar de leiding in de tweede trainingssessie met een tijd van 1m36.596s, een voorsprong op de tweede plaats van slechts 0,008s. Dat was net genoeg om Jonathan Bomarito in de # 55 Mazda RT24-P met slechts achtduizendsten van een seconde te verslaan, en de in de ochtendsessie gerealiseerde tijd van de Mazda, dit keer bestuurd door Timo Bernhard, met een kwart seconde te overtreffen. De Argentijnse toerwagenster Agustin Canapino reed een erg indrukwekkende vierde snelste tijd met de # 50 Cadillac van Prototype-debutant Juncos Racing. Helio Castroneves werd vijfde in de snelste van de twee Acura Team Penske ARX-05's, met de Action Express Cadillacs naast elkaar in de handen van Nasr en Mike Conway. CORE Autosport, dat in 2019 met Nissan overstapte van LMP2 naar DPi, was een bemoedigende achtste, minder dan een seconde ten opzichte van de snelste ronde, dankzij de enorme inzet van Colin Braun.

Mager LMP2 veld
PR1 Mathiasen Motorsports was in beide sessies de snelste van het magere LMP2-veld, met Gabriel Aubry in de eerste sessie en Matt McMurry in de tweede sessie als koploper. Porsche had 's morgens een één-tweetje in GTLM (GT Le Mans divisie) met Patrick Pilet en Earl Bamber, voordat Davide Rigon de Ferrari van Risi Competizione op de eerste plaats zette.

Jeroen Bleekemolen Mercedes Wynns Daytona The Roar

Bleekemolen snelste GTD
De GTD-divisie werd gedomineerd door Riley Motorsports. In beide trainingssessies realiseerden zij de snelste tijd, de beste tijd van de klas werd behaald in de tweede training. Jeroen Bleekemolen had slechts 1: 46.452 minuten nodig voor een ronde in zijn Mercedes-AMG GT3. Daniel Serra was drie tienden van een seconde langzamer in de Ferrari 488 GT3 van Spirit of Race. Hij werd gevolgd door Turner Motorsport in de BMW M6 GT3 en Meyer Shank Racing met de Acura NSX GT3 Evo. Land Motorsport eindigde als zesde, Herberth Motorsport moest genoegen nemen met de achttiende plaats. Met zijn snelste rondetijden al op de eerste dag, maakte Jeroen Bleekemolen duidelijk dat Riley Motorsports zich een uitstekende klassering of zelfs de klasseoverwinning tot doel heeft gesteld.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS