Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Daytona: Jeroen Bleekemolen onderweg met Mercedes in fraai retro kleurenschema van Wynn's + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 5 januari 2019 08:03 • Print artikel

Wynn's, een bedrijf dat zich toelegt op een reeks van automotive producten voor de automobielindustrie, viert in 2019 zijn 80ste verjaardag en sponsort dit jaar het Mercedes-AMG Team Riley Motorsports. Op de donderdag voorafgaand aan de start
van de jaarlijkse Roar Before the Rolex 24 op de Daytona International Speedway, onthulde het team de speciale retro livery van de Mercedes-AMG GT3 nr. 33, die ingezet wordt voor Jeroen Bleekemolen en Ben Keating.

Jeroen Bleekemolen Daytona Wynns Mercedes

Wynn's begon in 1939 en produceert en verkoopt een reeks van producten die zijn ontworpen om de motor van een auto effectief te behandelen en te verbeteren. Wynn's heeft ook een kleurrijke plaats in de IMSA-geschiedenis uit het GTP-tijdperk (Grand Touring Prototype) van de late jaren '80 en het begin van de jaren '90, toen het merk Hotchkis Racing sponsorde, die racete met Porsche 962's. De livery die Wynn's nu heeft gekozen voor komend seizoen vanwege het 50-jarig jubileum van de IMSA-serie, is een eerbetoon aan het veelkleurige schema van Hotchkis Racing uit 1987, toen teamrijders John Hotchkis, John Hotchkis Jr. en Jim Adams het seizoen begonnen met een vijfde plaats overall en een GTP-finish in de Rolex 24 van dat jaar in Daytona.

Jeroen Bleekemolen Daytona Mercedes Wynns front

"Wij kijken er allemaal naar uit om de samenwerking met Ben Keating, Jeroen Bleekemolen, Bill Riley en het Mercedes-AMG Team Riley Motorsports, toe te voegen aan de viering van de 80ste verjaardag van ons bedrijf in 2019", zei James Stone, Vice President en General Manager van Wynn's eigenaar ITW Global Brands tegen Speedsport.com. "We konden ons geen beter moment voorstellen om terug te keren naar de grote sportwagenraces, dan in het 80e jaar van ons bestaan en in het 50-jarig jubileumseizoen van de IMSA. Na 80 jaar geleden begonnen te zijn in een oude garage in Californië, zijn we trots op onze geschiedenis en ons erfgoed en we kijken er naar uit om IMSA te helpen zijn mijlpaal te vieren met een competitief racejaar op het circuit met de Wynn's No. 33 Mercedes-AMG GT3."

Jeroen Bleekemolen Daytona Mercedes Wynns pitstop

Ben Keating is de beste IMSA GT Daytona-klassewinnaar met elf overwinningen. Hij keert in 2019 terug in de serie voor een zesde seizoen met zijn vaste co-piloot Jeroen Bleekemolen en het door Bill Riley geleide Riley Motorsports-team. Het is zijn derde achtereenvolgende jaar met de Mercedes-AMG GT3. Jeroen Bleekemolen behoeft geen verdere introductie. De Nederlander bewijst komend seizoen opnieuw dat hij behoort tot de selecte groep van meest allrounde GT coureurs ter wereld. "We zijn enorm enthousiast om te helpen bij de viering van Wynn's 80-jarig bestaan en tegelijkertijd het 50-jarig jubileumseizoen van IMSA te ondersteunen", aldus autohandelaar en GT coureur Ben Keating.

Jeroen Bleekemolen Mercedes Wynns transport

Naast Keating's record van 11 GT Daytona-overwinningen, waarvan er tien werden behaald met Jeroen Bleekemolen als teamgenoot, verdedigt het team zijn tweevoudige kampioenschap in het IMSA Michelin Endurance Cup. De Michelin Endurance Cup, voorheen bekend als de North American Endurance Cup, is een serie bestaande uit vier races en wordt verreden in het raamprogramma van het IMSA WeatherTech Championship-kampioenschap. "Om geassocieerd te worden met Wynn's en met een dergelijk klassiek retrokleurenschema dat refereert aan het hoogtepunt van het GTP-tijdperk, is geweldig! Het past perfect bij het 50e seizoen van de IMSA en hun 80e jaar van bestaan", zei teameigenaar Bill Riley. "Om te racen met de steun van Wynn's en opnieuw een seizoen te gaan racen met Ben Keating en Jeroen Bleekemolen en de Mercedes-AMG met de nummer 33, kon gewoon niet beter zijn voor mij en ons team. We kijken uit naar een supersterk 2019-seizoen, dat begint in Daytona!"

Jeroen Bleekemolen pitbabes

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS