A1 Grand Prix

Xclusief: Nederlandse A1GP-bid: "Nieuwe start vergevorderd, in afrondend stadium"

Uitgegeven door Casper Bekking • 11 augustus 2012 07:09 • Print artikel

Weken, maanden, misschien zelfs jaren was het stil rondom de A1 Grand Prix World Cup of Motorsport. Het uitermate populaire landenkampioenschap werd na het seizoen 2008-2009 failliet verklaard. Alle ‘Powered by Ferrari’-bolides, reservematerialen en zelfs de safetycars werden opgeslagen op een geheime locatie in Londen. Geruime tijd bleef het stil rondom de klasse. De Superleague Formula probeerde de succesformule grotendeels over te nemen maar ook dat kampioenschap klapte vroegtijdig.


Deze week kwam er opeens nieuws naar buiten: een Nederlandse en een Australische partij hebben geboden op het overgebleven materieel van de klasse. Het doel is duidelijk: het kampioenschap opnieuw tot leven wekken. RaceXpress.nl ging op onderzoek uit en kwam terecht bij de organisatie die achter het Nederlandse bod zit.

“Onze activiteiten met betrekking tot de nieuw te starten A1GP zijn vergevorderd en in afrondend stadium”, verklaarde een woordvoerder tegenover RaceXpress.nl. “Wij kennen de Australische partij overigens ook maar kunnen hierover geen uitspraken doen. De Nederlandse koper is deels een investeringsmaatschappij aangevuld met een enkele investeerder. Deze komen niet noodzakelijkerwijs, maar wel grotendeels uit Nederland. We denken dat het in ieder geval een ‘Nederlands gevoel’ gaat geven. Het management zal ook overwegend Nederlands zijn.”


Een tweede vraag is de inzet van de bolides uit het seizoen 2008-2009. In hoeverre wil motorenleverancier Ferrari zich nogmaals mengen in een dergelijk kampioenschap dat de voorgaande keer geen succes is gebleken? En de veranderde veiligheidseisen, kan dat problemen opleveren? “Vanuit Ferrari zijn er geen problemen te verwachten (of zijn al opgelost). De veiligheidsvoorzieningen lijken zich te beperken tot het aanpassen van de headrests om te voldoen aan de FIA-eisen.”

“Op dit moment zullen wij geen nadere mededelingen doen maar wij verwachten op korte termijn met meer nieuws naar buiten te komen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS