A1 Grand Prix

Succesvolle testsessie Acceleration afgerond: Nederlanders snel in FA1

Uitgegeven door Casper Bekking • 2 december 2013 08:28 • Print artikel

Het gloednieuwe landenkampioenschap Acceleration heeft een succesvolle eerste testsessie achter de rug. Het 'A1GP in een nieuw jasje' kwam twee dagen in actie op het Circuito de Navarra in Spanje. Diverse snelle rijders reden in de voormalig A1GP-bolides, die na jaren stofvangen eindelijk weer terugkeerden op het circuit. Het deed denken aan vroeger tijden, met oud-F1-coureurs Jos Verstappen, Robert Doornbos en alleskunner Jeroen Bleekemolen achter het stuur.

FA1 Acceleration 2014

In de ochtend van de tweede dag zette Steijn Schothorst de snelste tijd op de klokken. De talentvolle rijder kwam afgelopen seizoen in actie in de Formule Renault 2.0 Eurocup maar paste zich snel aan aan de brute FA1-bolide: “Een Formule Renault heeft minder pk. Het is erg leuk om in de FA1-bolide te rijden en het ging behoorlijk goed. Hoewel dit testdagen zijn en geen races, is het altijd leuk om snel te zijn.”

Ook Daniel de Jong kwam voor het eerst in actie in de snelle bolide. Hoewel de rijders werden gehinderd door regenval, maakte ook hij waardevolle kilometers. Ook het Zweedse Performance Racing kwam in actie met Felix Rosenqvist en John Bryant-Meisner.

Verslag dag 1
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS