Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Will Stevens met de gloednieuwe Jota-Porsche 963 naar Spa: "De auto ziet er fantastisch uit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 april 2023 15:31

Dit weekend debuteert het team van 'Hertz Jota Porsche' met haar LMDh-auto tijdens de 6 uur van Spa. Vorige week namen zij de auto in Weissach pas in ontvangst en daarmee heeft het Britse team een ultrakorte voorbereidingstijd richting de komende FIA World Endurance Championship-race in België. Hoe heeft voormalig F1-coureur Will Stevens zich kunnen voorbereiden om straks klaar te zijn voor zijn eerste race in de LMH-klasse?

null

Foto: Hertz Team Jota


"We hebben er veel aan gewerkt om de auto te begrijpen door middel van simulatorwerk, voordat we hem daadwerkelijk kregen. Maar nu is hij er en de auto ziet er fantastisch uit", vertelt Stevens tegen de officiële website van het kampioenschap. "We hebben de auto onlangs ook succesvol getest in Weissach toen het daar de shakedown kreeg. Het wordt uiteraard een zwaar weekend, daar is geen twijfel over mogelijk. Behalve de shakedown hebben we nog niet eerder getest, dus de eerste keer dat ik met de auto zal rijden, is de pitstraat uitrijden in FP1. Maar, we zijn klaar voor de uitdaging. Ik denk dat we als team elkaar heel goed kennen en bovendien kennen de sterke en zwakke punten van iedereen.”

De spanningen voor de debuutrace zijn echter hoog binnen het team. “De motivatie is er om te laten zien wat dit geweldige team van Jota kan bereiken. We geloven ècht dat we dit jaar resultaten kunnen boeken”, zegt Stevens over de ambities voor het komende jaar. “Uiteindelijk is het nu een product dat we moeten proberen te ontwikkelen en daarbij ook moeten samenwerken met Porsche Penske. Spa zal gewoon cool zijn, maar in wezen één grote test. We zijn er om te racen en het moet een goeie worden!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS