Karting • GK4 Kartseries

Wayne Severijn super blij met zege in Genk: "In de laatste race komt alles eruit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 augustus 2022 09:02

Wayne Severijn de achtjarige coureur die geregeld met zijn handen vol trofeeën de circuits verlaat, sloeg tijdens de GK4 Kart Series op de Belgische kartbaan van Genk in de Honda Cadet-klasse weer keihard toe. De jonge Groninger die racet bij het team van Jeffrey van Diggele schitterde tijdens de drie races op de Belgische omloop en pakte wederom de grootste beker.

Wayne Severijn

Wayne racete pas twee seizoenen op dit niveau, maar lijkt al een echt rot in het vak. Op de kartbaan in Ulrum maakte hij zo’n vijf jaar geleden zijn eerste meters in de kart en hij is sindsdien alleen maar sneller en sneller geworden. Om snel te blijven en sneller te worden is enige training dan ook vereist.

“Ik had vrijdag nog getraind en dat ging goed. Alleen hadden we een gloednieuwe motor en die moest nog helemaal inlopen en toen hebben we besloten om toch nog maar even onze oude motor er op te houden. Ik heb wel veel kilometers kunnen rijden en dat voelde best goed aan. Het ging zo goed dat ik de 83 kilometer per uur haalde, de kart lag ook heel goed in de bochten.”

In de kwalificatie reed Severijn naar de tweede tijd, hij was hier ontzettend blij mee aangezien het hele veld heel dicht op elkaar zat.
“Helaas had ik een beetje problemen in de eerste race, ik werd er door de nummer 1 afgetikt bij de start. Daardoor kwam ik in het gras terecht en had ik heel erg weinig grip, toen viel ik terug naar de vijfde positie. Toen heb ik echt heel hard gereden en ben ik weer helemaal naar de tweede plaats gereden. Het werd nog spannend met de derde rijder over de streep, we hadden namelijk een fotofinish, die ik net won. Ik was alsnog wel blij met P2 na wat er gebeurde bij de start.”

Bij de start van de tweede race werd het wel even spannend voor het Groningse karttalent, het was ontzettend warm en het veld stond ontzettend lang stil op de grid: “Mijn motor stopte bijna, omdat hij gewoon veel te heet werd door het lange wachten. Gelukkig konden we net op tijd beginnen aan de race en koelde hij weer wat af.”

Eenmaal weg had Severijn wel een goede start en deed de motor gewoon weer wat hij wilde. De leider van de wedstrijd was ook goed weg, dus Severijn kon er niet langs. “Eerst was ik best dom aan het doen, toen waren we steeds stuivertje aan het wisselen. Maar toen in eens bedacht ik, dat als ik hem inhaalde en dan aan de andere kant reed op het recht stuk, dan kan hij me niet meer inhalen. Toen eindigde ik dus op P1 en daar was ik echt heel erg blij mee.”

Wayne Severijn

In de derde wedstrijd worden de prijzen weggegeven, reden voor extra spanning zou je zeggen, maar niet voor Wayne: “Ik merk niet dat ik meer spanning heb voor de derde race, dan voor de eerste en de tweede. Ik reed goed in de eerste twee races, dus in de derde meestal ook. In de eerste twee races leer ik nog heel veel, en dan in race drie komt alles eruit.”

“Ik mocht eerste starten en de start ging heel goed, maar het was geen makkelijke race. Ik werd één keertje ingehaald in de laatste bocht omdat ik de deur open liet staan. Toen reed hij te ver naar buiten en kon ik hem weer terug pakken, dat vond ik heel gaaf. Toen ik over de streep kwam was ik echt super blij, met twee handen in de lucht kwam ik over de finish. Ook mijn vader en moeder vonden het ontzettend goed.”

Ook in het klassement gaat alles prima, Wayne leidt namelijk het kampioenschap. De volgende race van het seizoen is in Eindhoven, hier kijkt Wayne met smart naar uit: “Vooral het hele lange rechte stuk vind ik echt het allerleukst.”

Wayne Severijn wil graag zijn vader en moeder en familie bedanken, daarnaast bedankt hij ook zijn sponsoren:

WS Service en onderhoud
Rijschool Severijn
Opa en Oma Folkeringa
PVC direct
Verbouw Anders
Persoon service & onderhoud
Autoservice roden
SRG Schoonmaak
GymZero50
MotorCentrum Groningen
Rembrands
Kims Dog Paradise
Asser Glas & Verfhandel Groningen BV
ValhalOutdoor
Zilhouette Racing
RS Installatietechniek
Boezen Techniek
Ter Arkel Tegelzet en Kit bedrijf
Pikkert Grond & Sloopwerken
Boomkap noord
Bon Bini Beachclub
Technic4u
MMRacingparts
Boezen Reclame
"De Club van 50"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS