Formule 1

Voormalig F1-coureur op Sky Sports: "Verstappen op alle circuits, onder alle omstandigheden de maatstaf"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 mei 2023 10:01

Max Verstappen schreef de Grand Prix van Monaco met veel machtsvertoon op zijn naam. Voormalig Formule 1-coureur en de persoonlijke plaaggeest van Felipe Massa, Timo Glock, zegt dat Verstappen op het moment op ieder circuit en onder iedere denkbare omstandigheid de maatstaf is.

Tomo Glock Max Verstappen

Verstappen won de race niet alleen met een halve minuut voorsprong, maar kwalificeerde zijn RB19 ook nog eens op de pole position. In zijn column bij Sky Sports vertelde de voormalig Toyota en Marussia-coureur het volgende: “Met zijn 39e overwinning voor Red Bull heeft Max Verstappen op dit moment het gevoel dat er voor hem geen bovengrens is. Op alle circuits, onder alle omstandigheden, is hij momenteel de maatstaf.”

De Duitser heeft ook flinke kritiek op teamgenoot Sergio Perez. Hij parkeerde zijn Red Bull in het eerste deel van de kwalificatie in de muur: “Dat mag hem niet overkomen als hij tegen Verstappen wil vechten. Perez kan geen grote fouten meer maken want Alonso staat er altijd, altijd op het podium en zet Verstappen langzaam onder druk.”

Alonso kan echt een grote tegenstander van Verstappen worden. Dus misschien komt er nog een spannend gevecht. Tuurlijk, Verstappen en Alonso zullen op een gegeven moment ook een slecht raceweekend hebben, maar dan moet Perez er staan en de punten meenemen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS