Formule 1

Voormalig F1-teamgenoot over unieke rijstijl Max Verstappen: "Het is oogstrelend"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2023 06:02

Alex Albon heeft een inkijkje gegeven in zijn samenwerking met Max Verstappen. De Britse Thai en de drievoudig wereldkampioen waren in de tweede helft van 2019 en het seizoen 2020 teamgenoten bij Red Bull. Albon kwam net kijken in de Formule 1 en was diep onder de indruk. In de ogen van de Williams-coureur is de rijstijl van Verstappen uniek.

Alex Albon


Albon schoof aan in de High Performance Podcast om terug te kijken op zijn periode als Red Bull-coureur. Daarin gaat het over de rijstijl van Verstappen. "Veel mensen zeggen dat de auto voor hem gebouwd is, vergelijkbaar met Michael Schumacher bij Ferrari. En dat hij het team naar zijn hand gezet heeft. Eerlijk gezegd is de auto gewoon zoals hij is en die is enorm snel. Max heeft een unieke rijstijl en dat is niet makkelijk te evenaren."

"Iedereen heeft zijn eigen rijstijl", vervolgt Albon. "Ik zou willen zeggen dat mijn stijl wat soepeler is, maar ik hou van een auto met een goede voorkant, dus scherp en direct. Max doet dat ook, maar zijn mate van scherpte en directheid is van een heel ander niveau. Het is oogstrelend scherp. Om een vergelijking te geven: zet de gevoeligheid van je muis van de computer op maximaal en je muis gaat op het scherm alle kanten op. Zo voelt het ongeveer. Het is zo scherp dat je er een beetje gespannen van wordt."

Als een auto in het seizoen wordt doorontwikkeld, ontstaat er een soort sneeuwbaleffect. "Kijk naar mijn volledige jaar bij Red Bull. In het begin zat ik er maar een klein beetje achter, maar tijdens het seizoen wil Max zijn voorkant alleen maar scherper en scherper. Dan wordt hij sneller en sneller en dan ga je meer risico nemen om hem bij te houden. Dan zit je er een paar tienden achter en wil je meer. Dat leidde tot een crash en dan moet je weer opnieuw beginnen. Je verliest dan wat zelfvertrouwen en zo groeit het gat beetje bij beetje verder. Net als bij alle andere sporten moet je in een flow komen. Je moet niet nadenken en alles draait om vertrouwen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS