Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Victor Martins wint enerverende F2 hoofdrace Silverstone, Vesti valt uit, Verschoor op P17 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juli 2023 10:03

Victor Martins heeft op indrukwekkende wijze de hoofdrace van de Formule 2 op Silverstone gewonnen. In een incidentvolle race kreeg de Fransman een tijdstraf van vijf seconden, maar reed weg van Zane Maloney en Theo Pourchaire die ook mee mochten naar het podium. Richard Verschoor eindigde op de zeventiende positie.

Victor Martins F2

Victor Martins staat samen met Kush Maini op de eerste startrij, met daarachter Ayumu Iwasa en Jack Doohan. Kampioenschapsleider Frederik Vesti start vanaf de tiende startpositie. De top twee heeft een slechte start. Iwasa neemt de leiding direct over, maar Martins pakt de leiding twee bochten later weer over.

Richard Verschoor startte op de zeventiende positie, maar ligt na de eerste ronde al op de veertiende positie. Zane Maloney passeert Vesti en pakt de zevende positie met een knappe inhaalactie in bocht 3. In de zevende ronde duike Fittipaldi en Vesti naar binnen voor hun verplichte pitstop, maar dan komt Amaury Cordeel ineens stil te staan en komt de Safety Car naar buiten. Iedereen die de race op de zachte banden zijn gestart maken direct een pitstop naar de harde band.

Bij de herstart gaat het opnieuw mis. Vesti en Hauger raken elkaar. Ook Roman Stanek staat stil op de baan. De Deen probeert zijn weg te vervolgen, maar het mag niet baten. Zijn leiding in het kampioenschap slinkt.

Martins krijgt een vijf seconden penalty voor het verlaten van de baan en een voorsprong pakken. Hij trapt zijn ART-bolide door en rijdt de nummer twee, Zane Maloney op zeven seconden en wint de hoofdrace voor de Formule 2 in Silverstone. Ook teamgenoot Theo Pourchaire mag mee naar het kampioenschap. Richard Verschoor komt als zeventiende over de finish.

F2 uitslag


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS