Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Jak Crawford wint hoofdrace GP Spanje, Richard Verschoor valt uit + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 23 juni 2024 11:26

Jak Crawford heeft de Formule 2 hoofdrace in Barcelona gewonnen. Franco Colapinto kwam als tweede over de finish. Juan Manuel Correa werd derde. Richard Verschoor kwam in de voorlaatste ronde binnen. Geen finish voor de Nederlander.

Jak Crawford

Voor de start van de race ging het al mis voor Kimi Antonelli en Roman Stanek. De twee kwamen niet weg bij de opwarmronde en moesten zodoende van uit de pitstraat starten.

Paul Aron startte van pole en was goed weg, maar daar achter ging het meteen mis voor Dennis Hauger en Victor Martins. De twee stonden na contact naast de baan en dit zorgde meteen voor een safetycar. In ronde drie mocht Aron het tempo bepalen gevolgd door, Jak Crawford en Franco Colapinto. Richard Verschoor startte als negentiende en was bij de herstart opgeklommen naar de veertiende plaats.

Al vroeg in de race ronde negen kwamen meerde coureurs binnen die op de soft band waren gestart. Waaronder Aron en Crawford. Door een betere stop van Crawford kwam hij uit eindelijk virtueel als leider weer de baan op. Vooraan reden de coureurs die op hard waren gestart lang door.

Verschoor was de eerste in ronde 22 die binnen kwam en probeerde zo tijd goed te maken. Helaas voor de Nederlander was hij al heel snel door zijn banden heen en kon de weg naar voren niet vinden. Uit eindelijk zette hij zijn auto ook stil in de pit. Juan Manuel Correa kwam pas in ronde zevenentwintig binnen en had flink de snelheid te pakken. Crawford en Colapinto op plaats een en twee kon hij niet meer bereiken, maar het lukte hem wel om Paul Aron van het podium te stoten. In de laatste ronde was er nog een moment tussen de teamgenoten Gabriel Bortoleto en Kuz Maini. De twee raakten elkaar, maar ze konden de race nog wel uit rijden.

Uitslag Formule 2 hoofdrace Barcelona

1 – Jak Crawford – DAMS – 37 rondes
2 – Franco Colapinto – MP Motorsport – 1”4
3 – Juan Manuel Correa – 5”8
4 – Paul Aron – Hitech – 11”4
5 – Isack Hadjar – Campos – 14”7
6 – Kush Maini – Virtuosi – 19”3
7 – Gabriel Bortoleto – Virtuosi – 20”4
8 – Zane Maloney – Rodin – 22”6
9 – Enzo Fittipaldi – VAR – 24”4
10 – Amaury Cordeel – Hitech – 24”9
11 – Pepe Martν – Campos – 29”1
12 – Zak O’Sullivan – ART – 35”5
13 – Ritomo Miyata – Rodin – 35”9
14 – Oliver Bearman – Prema – 37”4
15 – Andrea Kimi Antonelli – Prema – 45”0
16 – Rafael Villagσmez – VAR – 47”2
17 – Roman Staněk – Trident – 1’03”0
18 – Richard Verschoor – Trident – 2 laps
Joshua Dόrksen – PHM
Taylor Barnard – PHM
Victor Martins – ART
Dennis Hauger – MP Motorsport


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS