Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Trident-teambaas ziet goede kansen voor Richard Verschoor in Barcelona: “Er zullen verrassingen zijn”

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 juni 2024 07:30

Na de uitdagingen die het circuit van Imola bood en de fascinerende straten van Monaco, keert het Formule 2-kampioenschap dit weekend terug naar opnieuw een klassiek circuit op de kalender: Circuit Barcelona-Catalunya. Giacomo Ricci, de teambaas van Trident, ziet kansen voor zijn coureur Richard Verschoor.

Richard Verschoor Formule 2

Het Catalaanse circuit kent geen geheimen meer voor de coureurs, aangezien het ook de locatie is waar de Formule 2-coureurs dit seizoen veelvuldig hebben getest. De coureurs van Trident, Richard Verschoor en Roman Staněk, noteerden respectievelijk de zevende en dertiende rondetijden tijdens de tests in april.

Verschoor scoorde dit jaar al zeventien punten in het kampioenschap, met als hoogtepunt zijn pole position in het Prinsdom van Monaco. Helaas kon de 23-jarige coureur hier niet van profiteren, aangezien hij uitviel in de hoofdrace.

Toch verwacht Trident-teambaas Ricci dat zijn team in Barcelona goede punten kan gaan scoren: “Dit kampioenschap heeft nog veel te bieden, gezien het feit dat het tot nu toe zeer gebalanceerd is en nog geen duidelijke waarden heeft laten zien. Er kan nog veel gebeuren, het seizoen is lang en tot nu toe hebben slechts twee coureurs meer dan eens gewonnen.”

“We hebben succes geboekt met Staněk in Melbourne en we kwamen heel dicht bij met Verschoor in Monte Carlo. Alleen een technisch probleem ontzegde de Nederlander de overwinning, hoewel hij het verdiende om op de hoogste trede van het podium te staan. We gaan met de grootste vastberadenheid naar Barcelona en kijken uit naar een competitief weekend. We zullen racen op een zeer technisch circuit dat iedereen goed kent van de tests in april, maar ik weet zeker dat er verrassingen zullen zijn!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS