Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: MP Motorsport zegeviert met Franco Colapinto in chaotische sprintrace, Verschoor P8 + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 mei 2024 13:15

Franco Colapinto heeft de sprintrace van de Formule 2 in Imola gewonnen. De Est Paul Aron startte als derde, maar nam bij de start al direct de leiding over van teamgenoot Amaury Cordeel. Aron werd pas in de laatste ronde ingehaald door Colapinto die de overwinning voor MP Motorsport opeist. Aron en Zane Maloney mochten mee naar het podium.

Formule 2 MP Motorsport
Gabriel Bortoleto tijdens de sprintrace

Amaury Cordeel startte vanaf de eerste startpositie, Franco Colapinto en Paul Aron vertrokken vanaf de tweede en derde posities. Bij de start stoof Aron weg en nam de Est direct de leiding in de wedstrijd over. Enkele honderden meters na de start zagen Joshua Durksen, Dennis Hauger, Isack Hadjar, Roman Stanek en Enzo Fittipaldi hun race eindigen na een flinke crash.

Na zes ronden safety car werd de wedstrijd hervat. Aron kwam goed weg en bouwde zijn voorsprong op teamgenoot Cordeel snel uit. Een ronde later zorgde een moment overstuur ervoor dat Cordeel door het grind stuiterde en zijn P2 verloor aan Colapinto. De MP Motorsport-coureur had zijn focus gericht op de overwinning en dichtte het gat van twee seconden naar Aron tot vier tienden van een seconde in de vijftiende ronde. Uiteindelijk slaagde Colapinto er pas in de laatste ronde in, om zich voorbij te steken aan de Est.

Niet alleen Aron had een auto in zijn nek hijgen, maar ook Cordeel. Zane Maloney kwam twee ronden voor het einde voorbij aan de Hitech-coureur.

Colapinto, Arton en Maloney completeren dan ook het podium in Imola. Cordeel en Oliver Bearman maken de top vijf compleet. Richard Verschoor kwam als achtste over de eindstreep.

Formule 2 uitslag Richard Verschoor

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS