Karting • GK4 Kartseries

Veelvoudig kartkampioen Guillaume Carette troeft in Genk de concurrentie af: "Perfect weekend met een perfect einde"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2022 11:50 • Print artikel

Guillaume Carette uit Wingene in België is weer bezig aan een sterk raceseizoen. De veelvoudig Frans kartkampioen heerst ook dit jaar weer in het sterkbezette Franse kampioenschap in de KZ2. Daarnaast pakt hij een aantal wedstrijden mee van de GK4 Kart Series. Vlak oor het zomerreces kwam de snelle piloot in actie in de Open Schakel-klasse op het circuit van Genk tijdens het vierde weekend van het GK4-kampioenschap en ook in Genk deed Guillaume goede zaken door alle drie de wedstrijden met vlag en wimpel te winnen.

Guillaume Carette

De 22-jarige Belg komt uit een echte race familie, zo vertelde de beloftevolle piloot zelf: “Je kunt wel stellen dat ik uit een racefamilie kom. Mijn oom heeft veel races gewonnen en is hij Belgisch kartkampioen geworden en heeft ook races op Europees niveau gereden. Mijn vader is al heel erg lang monteur en is er altijd met me op het circuit, alleen dit weekend niet. Nu is hij lekker op vakantie in Spanje. Normaal gesproken zijn we veel samen op het circuit om te trainen en ons voor te bereiden.”

Guillaume begon dan ook op jonge leeftijd met karten, toen hij acht jaar was stapte hij samen met zijn broer Mathieu voor het eerst in een kart en was direct verkocht: “De eerste keer in een kart was echt mooi, de kick was zo gaaf. Elk weekend bouwde de spanning zich op als we naar de kartbaan gingen. Op mijn vijftiende ging ik naar de schakelkart en op mijn zestiende won ik mijn eerste wedstrijd in de shifters dat was natuurlijk heel mooi. Ik vind dat vooral de snelheid en het schakelen het rijden in de shifters zo mooi maakt.”

“Het was best een zwaar weekend. Ik heb dit weekend alles samen met mijn broer moeten doen, omdat mijn vader op reis is in Spanje. We waren hier vrijdag al om te testen en zaterdag hebben we ook veel kunnen trainen.”

Volgens Carette verliep de kwalificatie ‘uitzonderlijk goed’: “We hadden meteen al de snelste ronde en alles aan onze setup klopte eigenlijk wel. De kart lag goed in de bochten, de bandenspanning klopte precies en de gehele afstelling was gewoon zoals ik hem wilde hebben.”

Guillaume Carette

“De eerste race ging goed, de motor stond ietsje te rijk afgesteld, maar ik kon alsnog de nummer 1 positie behouden. Daar was ik natuurlijk enorm blij mee.” Dit was een goede voorbode voor de tweede race. Hier heeft zijn broer de motor iets armen afgesteld zodat Guillaume was harder kon op het rechte stuk. Het ging nog beter dan in de eerste race en de Belg reed vrij gemakkelijk de race uit. “Dat is ontzettend goed om te hebben natuurlijk.”

“In de derde en laatste race van de dag heb ik nog iets veranderd aan mijn bandenspanning om te zorgen dat ze wat sneller op temperatuur zijn", zei de de Birel ART-coureur. "Dit pakte echt geweldig uit want ik won de race gemakkelijk. Dit weekend kon echt niet beter. Alleen had ik de hele dag een probleem met mijn koppeling die we niet konden oplossen en in de derde race knalde er bij de start iemand achter op mij en was de achteras krom. Toen lag ik op de derde plek en moest ik weer naar voren knokken. Dat lukte super goed, los daarvan was het echt een perfect weekend met een perfect einde.”

“Ik wil echt mijn broer Mathieu bedanken voor de goede hulp dit weekend en mijn vader voor de goede antwoorden op mijn vragen, daarnaast wil ik ook mijn opa enorm bedanken voor wat hij altijd doet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS