Formule 1

Vader Sergio Perez gelooft in zijn zoon: "We gaan een wereldkampioen Formule 1 uit Mexico krijgen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 maart 2023 08:00

Sergio Perez begon in Bahrein op een sterke wijze aan zijn derde seizoen bij het team van Red Bull. De Mexicaan eindigde achter Max Verstappen op de tweede positie in de race en hield de concurentie ver achter zich. Ondanks dat moest hij ruim tien seconden toegeven op teamgenoot Verstappen, papa Perez is de grootste fan van zoon Checo en voorziet een kampioenschap voor zijn Sergio Perez.

Sergio Perez wereldkampioen

Perez rijdt al sinds 2011 in de Formule 1. In zijn periode bij Sauber scoorde hij in een auto die thuishoorde in de middenmoot meerdere podia in 2012 en deed hij hetzelfde in zijn periode bij Force India/ Racing Point. Sinds 2021 rijdt hij voor Red Bull en moet hij het opnemen tegen misschien wel de beste coureur van deze generatie. Hij rijdt nu zijn derde seizoen voor het Oostenrijkse team en begint steeds beter te presteren. Vorig jaar won hij twee races en werd hij derde in het kampioenschap. Opzichzelf staand een mooie prestaties, maar lang niet genoeg om een gooi te doen naar het kampioenschap en teamgenoot Max Verstappen aanpakken.

Antonio Perez Garibay, de vader van Perez, steekt niet onder stoelen of banken dat hij in zijn zoon een potentiële wereldkampioen ziet: "We gaan een wereldkampioen Formule 1 uit Mexico krijgen”, zo vertelt Antonio in de Mexicaanse krant Esto. “Sinds hij een kind is, zegt hij al dat hij pas naar Mexico terugkeert als hij wereldkampioen is geworden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS