Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

VIDEO - Porsche Penske onthult speciale livery voor Le Mans

Uitgegeven door Peter Vader • 29 april 2023 06:15

Porsche presenteerde op vrijdagavond op Spa-Francorchamps zijn speciale livery voor de 100e editie van de 24 Uur van Le Mans, voorafgaand aan de 6 uur durende race van zaterdag 29 april - de derde ronde van het FIA World Endurance Championship (WEC). Vijftien strepen in zeven verschillende kleuren, die vanaf de voorkant vloeien en uitlopen naar de achterkant van de Porsche 963, vertegenwoordigen het belangrijkste designelement. Om onderscheid te maken tussen de drie raceauto's, hebben de vinnen op elke motorkap verschillende kleuren: zwart voor de Nr5 auto, wit voor de Nr6 en rood voor de derde Nr75 Le Mans racer.


Kernelement in het DNA
“Dit jaar vieren we 75 jaar Porsche-sportwagens. Autosport, en enduranceraces in het bijzonder, is een kernelement van ons Porsche-DNA. Daarom heeft de 100ste verjaardag van de 24 uur van Le Mans ook een speciale betekenis voor het merk Porsche”, zegt Detlev von Platen, lid van de raad van bestuur, verkoop en marketing. “Het kleurenschema van de drie fabrieksraceauto's verbindt beide jubilea. Elke kleur op de Porsche 963s heeft zijn eigen Le Mans-geschiedenis. En we zijn erg trots op elk van hen.”

Le Mans rijdersbezetting
De Nr5 Porsche 963 line-up voor Le Mans omvat de vaste coureurs van het WEC: Dane Cameron, Frédéric Makowiecki en Michael Christensen. Rijtaken delen in zusterauto Nr6 André Lotterer, Kévin Estre en Laurens Vanthoor. Felipe Nasr, Nick Tandy en Mathieu Jaminet delen de cockpit van de Porsche 963 Nr75.

Porsche LMDH colorful livery Le Mans 2023 foto 1

Porsche LMDH colorful livery Le Mans 2023 foto 3

Porsche LMDH colorful livery Le Mans 2023 foto 4

Porsche LMDH colorful livery Le Mans 2023 foto 2

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS