Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

VIDEO: Kom alvast in de stemming voor de 1.000 Mijl van Sebring: Alle LMH-fabrikanten aan de start

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2023 09:01

In Sebring begint het FIA World Endurance Championship aan het nieuwe seizoen, waarbij diverse fabrikanten het debuut maken in de LMH. Zo zien we Cadillac, Ferrari en Porsche terugkeren in de hoogste klasse van het endurance racen. In Sebring gaan we zien hoe de fabrikanten er tijdens de eerste race voorstaan. Kunnen de debutanten het gevecht aan gaan met Toyota en Peugeot.

Hypercars


Daarnaast zijn ook Glickenhaus en Vanwall aanwezig om het tegen de gevestigde fabrikanten op te nemen. Tijdens The Prologue, de officiële testdagen van het kampioenschap, kwamen de teams al in actie. Daarnaast zijn ook de LMP2 en de GTE-Am aanwezig. Het is het laatste jaar dat de GTE überhaupt in actie komt in het kampioenschap, want volgend jaar worden zij vervangen door de GT3’s.

In de onderstaande video zien wij alvast een kleine opwarmer voor de 1.000 Mijl van Sebring.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS