Formule 1

VIDEO: David Coulthard laat alle PK's los

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 augustus 2022 17:15

F1-legende David Coulthard is er maar druk mee. Afgelopen weekend gaf hij op het TT-Circuit in Assen nog een geweldige demonstratie tijdens de JACK'S Racing Day. Maar de Schot kwam deze week alweer in actie in Leipzig met de Zweedse middenvelder Emil Forsberg. De Zweed komt uit voor het Bundesliga team van RB Leipzig en mocht plaatsnemen in de Red Bull 2-seater.RB Leipzig verwelkomt FC Köln dit weekend in de Red Bull Arena voor hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Bundesliga-seizoen en hun Zweedse speler Emil Forsberg hielp de fans in de stemming te komen toen hij een unieke stadstour maakte in een Oracle Red Bull Racing F1 twee-zitter met David Coulthard. Hier is alles wat u moet weten:

Coulthard genoot van een indrukwekkende Formule 1-carrière met 13 Grand Prix-overwinningen voordat hij Red Bull Racing hielp op de kaart te zetten - inclusief het claimen van het allereerste F1 Grand Prix-podium ooit voor het team tijdens de GP van Monaco in 2006 en het ondernemen van leuke projecten na zijn pensionering.

De Schot heeft de wereld rondgereisd om verschillende F1-auto's te laten zien met zijn laatste gedenkwaardige project in juni 2021, toen de Red Bull Air Race-wereldkampioen van 2018 Martin Šonka een omgekeerd vliegtuig meters boven hem vloog.

Deze keer reisde Coulthard naar Leipzig met de Oracle Red Bull Racing F1 tweezitter met 720 pk voor een unieke stadstour met Forsberg, die meer dan 200 wedstrijden heeft gespeeld voor RB Leipzig.

Forsberg was de eerste doelpuntenmaker van RB Leipzig in de UEFA Champions League (13 september 2017 in een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco) en is de clubrecordscorer vanaf de stip met 21 omgezette penalty's.

De Red Bull Racing F1 2-Seater is een omgebouwde Formule 1-auto met een V10-motor die een opwindende 320 km/u kan halen op topsnelheid met de bestuurdersstoel voorin en de bijrijder achterin.

Nooit eerder reed een F1-auto door de stad van de regerend DFB Cup-winnaar - de eerste titel in de geschiedenis van de club - terwijl ze hippe en mooie hoeken van de Saksische metropool verkenden en zowel enthousiaste als verbaasde blikken trokken bij de voorbijgangers.#redbull #davidcoulthard #emilforsberg #redbullracing #roadtrip #redbullroadtrip #leipzig #rbleipzig

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS