Karting • Karting Diversen

UPDATE: Nieuwe kalender 2024 Karting Champions League met 4 races Spanje, Frankrijk en Noorwegen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 januari 2024 16:01

De Karting Champions League is speciaal opgezet om het nieuwe racetalent van Europa te vinden. Om al het toptalent een kans te geven zicht te bewijzen hebben we voor 2024 onze aanpak en dus onze kalender moeten aanpassen. Nadat we hadden gehoord dat de meeste getalenteerde Europese coureurs mee wilden doen, maar hun agenda niet konden combineren met de onze, hebben we besloten om vier van de acht geplande races door te laten gaan.

Karting Champions League

De nieuwe kalender start later in 2024 en zal de volgende circuits aandoen.
Rudskogen, Noorwegen     Vrijdag 31 mei - zaterdag 1 juni
Valencia, Spanje Vrijdag 12 juli - zondag 14 juli
Angerville, Frankrijk Vrijdag 4 oktober - zondag 6 oktober
Campillos, Spanje Vrijdag 22 november - zondag 24 november


Andere belangrijke wijzigingen zijn dat coureurs hun eigen monteur moeten meenemen en dat coureurs per race kunnen deelnemen. Het blijft de Arrive & Drive kartserie met CRG-karts, Rotax- of TM-motoren en Vega-banden.

Karting Champions League

"Toen we de Karting Champions League voor het eerst aankondigden, kregen we meer dan 100 reacties. Het waren rijders die zich meteen wilden inschrijven of zeer geïnteresseerd waren", zei initiatiefnemer Henk de Jong. "In de tussentijd hebben we met veel karters gesproken. Veel van hen wilden meedoen, maar acht races plus een testweekend was gewoon te veel. Daarom hebben we het nu teruggebracht naar vier races. En is het mogelijk om in te schrijven per weekend. We hebben wat extra prijzen toegevoegd, maar de belangrijkste is nog steeds, voor de kampioen in de K2, een seizoen rijden (2025) in de Spaanse Formule 4 met MP Motorsport."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS