Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota snelste in Sebring; Robin Frijns laat zijn snelheid zien bij terugkeer op het circuit + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2023 13:43

Toyota heeft tijdens de eerste en tweede vrije training voor de 1.000 Mijl van Sebring de snelste tijd neergezet. In de eerste vrije training zette Ryo Hirakawa de snelste tijd neer met 1.47,649 in de Toyota GR010 Hybrid. In de middag was Kamui Kobayashi in de zusterauto de snelste op de baan en dook met een tijd van 1.46,954 onder de tijd van zijn teamgenoot.

null


Achter de Japanse auto namen de beide Ferrari’s de tweede en derde plek in beslag, gevolgd door de Cadillac. In de middag zette Toyota het naar zijn hand, door de twee snelste tijden te klokken gevolgd door Antonio Fuoco die richting het einde van de training voor de Cadillac dook. Zowel Porsche als Peugeot volgden op gepaste afsatnd en legden bijna drie seconden toe op de Toyota. In de middagsessie moesten de fabrikanten zelfs de Glickenhaus voor zich dulden.

In de tweede training had Cadillac-coureur Richard Westbrook nog een incident met de Proton Porsche met Ryan Hardwick aan het stuur. Het zorgde voor een rode vlagsituatie, toen de Porsche 911 RSR-19 op weg terug naar de pits stiel viel. Het was ook direct het einde van het weekend voor Proton, omdat de auto dusdanig beschadigd is dat men niet verder kan rijden.

In de eerste vrije training was Robin Frijns in de LMP2-klasse direct snel. De Limburger in dienst van Team WRT, zette achter Prema-coureur Mirko Bortolotti de tweede tijd neer met 1.50,317. Het verschil tussen het tweetal was een kwart seconde. Teamgenoot van Bent Viscaal; Andrea Calderelli zette de derde tijd neer in de tweede auto van Prema. In de middagtraining was het Jota dat de snelste tijd op de baan neerzette. In de middagtraining waren de auto’s van de Nederlanders verder naar achteren in het veld.

In de GTE-Am werden de eerste drie posities door auto’s van verschillende fabrikanten bezet. De dames van Iron Dames zette de snelste tijd neer in de Porsche, gevolgd door de Ferrari van AF Corse en de Chevrolet Corvette. De tijd in de Amerikaanse auto werd door Nicky Catsburg neergezet. In de middagsessie was de Ferrari van Kessel Racing met 1.58,845 de snelste. Catsburg moest wederom genoegen nemen met een derde positie.

Klik hier voor de uitslag van VT 1 en hier voor de uitslag van VT 2.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS