Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota onderschat nieuwe concurrent Peugeot niet: "Ik heb gezien hoe ze werken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2022 13:44

Toyota krijgt er dit weekend tijdens de 6 uur van Monza een nieuwe concurrent bij. Peugeot debuteert namelijk met haar LMH-auto, de 9X8. Het betekent het debuut van het Franse merk in het FIA World Endurance Championship. Het is overigens een terugkeer in het langeafstandsracen, want eerder reed Peugeot al in de LMP1 klasse met de diesel aangedreven Peugeot 908 HDI Fap. Ook al is het dan het debuut van Peugeot, bij Toyota Gazoo Racing wil men de Franse equipe niet onderschatten en ziet Toyota hen dan ook als ‘echte' concurrenten.

Peugeot

Alex Wurz is adviseur bij Toyota en reed eerder voor het Franse merk. De voormalig F1-coureur won zelfs de 24 uur van Le Mans met het team in 2009. Nadat Wurz vertrok bij Peugeot, maakte hij de overstap naar Toyota. De Oostenrijker kent het merk dus goed en ziet ook nog aardig wat mensen rondlopen die hij kent uit zijn LMP1-tijd.

“Als eerste ben ik in geest en ziel een concurrent en dat is Toyota ook”, zegt Wurz tegen het Amerikaanse Sportscar365. “We willen competitie. We kwamen tien jaar geleden om het op te nemen tegen de grootsten in het sportscar racen. Helaas vertrokken ze, maar we zijn echt blij dat ze terugkomen en dat we heel veel fabrikanten gaan hebben. In dit geval, Peugeot is een van de eerste die de stap hier maakt door zich met de hypercar er bij te voegen. Dus ben ik blij voor de competitie en ik weet dat ze echte concurrent zijn, omdat ik bij ze gezeten heb. Ik heb gezien hoe ze werken, dus vertel ik mijn jongens dat je ze echt niet kunt onderschatten en niemand in dit team onderschat Peugeot. Het zijn goede jongens, dus moeten we gewoon beter zijn. Zo simpel is het.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS