Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota in de underdog rol voor Sebring: "Sommige coureurs kunnen daar met hun ogen dicht rijden!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2023 09:00

Met The Prologue op Sebring trapt het FIA World Endurance Championship af. Het is het eerste weekend dat alle LMH-auto’s tegen elkaar rijden. Het is het eerste aftasten voordat de fabrikanten op 17 maart voor het eerst tegen elkaar gaan strijden op hetzelfde circuit, tijdens de 1.000 Mijl van Sebring. Hoewel Toyota als enige fabrikant vorig jaar ook in het FIA WEC reed, ziet coureur en teambaas Kamui Kobayashi de Japanse autofabrikant niet als de favoriet.

Toyota Gazoo Racing

“Ik zou zeggen dat de auto nu beter voelt”, aldus Kobayashi. “Sommige van de problemen die we hadden met de eerste versie van de auto, zijn, denken wij, nu verbeterd. Maar het is lastig te zeggen, omdat we getest hebben op banen die we goed kennen en die compleet anders zijn dan Sebring. We hebben ook geen bandenwarmers en dat veranderd de zaken. Het is duidelijk dat we minder testsessies hebben dan de andere fabrikanten. De andere fabrikanten zijn veel in Sebring geweest, meer dan genoeg denk ik."

"Sommige coureurs kunnen daar met hun ogen dicht rijden!” Daarmee doelt de Japanner op Porsche en Cadillac die daar uitgebreid getest hebben en ook bij de officiële IMSA-test aanwezig waren. Daarnaast reed Ferrari ook met haar Ferrari 499P LMH op het voormalige vliegveld. Volgens de voormalig F1-coureur is zijn team dan ook niet de favoriet.

“Vorig jaar wonnen we niet in Sebring. We weten dat het een lastige baan voor ons is”, aldus Kobayashi. “Zeker we moeten verbeteren en hard werken. De andere fabrikanten hebben uiteindelijk meer ervaring in Sebring.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS