Formule 1

Toto Wolff tevreden over FIA-besluiten en vertrek Masi: "De regels werden te vrij geďnterpreteerd"

Uitgegeven door Bart • 19 februari 2022 11:09

Bij de presentatie van de nieuwe Mercedes-bolide moesten uiteraard een aantal vragen behandeld worden. Stond Lewis Hamilton echt op het punt om te stoppen? En is de afhandeling van 'Abu Dhabi' door de FIA naar tevredenheid gebeurd. Volgens teambaas Toto Wolff heeft zijn coureur nooit op het punt gestaan om te stoppen en zou Hamilton zelfs zijn doorgegaan als Michael Masi was gebleven.

Toto Wolff


Masi werd echter aan de kant geschoven en de FIA heeft de arbitrage aangepast. Zo komen er twee wedstrijdleiders en een soort VAR die ondersteuning gaat bieden. Dit tot tevredenheid van Wolff. "Ik vind dat de juiste stappen zijn gezet en ben optimistisch over de veranderingen. We krijgen twee ervaren wedstrijdleiders en zij krijgen ondersteuning. Daar zou het hele proces beter van moeten worden."

Wolff ging kort in op de afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. "De laatste jaren zijn de regels regelmatig te vrij geďnterpreteerd. De race Abu Dhabi was echt niet gefixed, maar het pakte allemaal in ons nadeel uit en dat zorgde voor een shock. Die race is geschiedenis en we moeten door. Vol nieuwe energie werken we toe naar het nieuwe seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS