Formule 1

Toto Wolff mist zijn maatje Niki Lauda nog iedere dag en genoot van samenwerking

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2023 11:30

In 2022 werd het team van Mercedes voor het eerst van de troon gestoten als constructeurskampioen. Vanaf 2014 domineerde de Duitse formatie de Formule 1. Knappe koppen als Toto Wolff, Peter Bonington en Andrew Shovlin stonden in de tijd aan het hoofd van de operatie, ook Niki Lauda was tot zijn overlijden in 2019 nauw betrokken bij het team. Teambaas Wolff mist zijn landgenoot nog iedere dag.

Toto Wolff, Niki Lauda

Lauda was in zijn najaren nauw betrokken bij het team. Hij fungeerde de functie als non-executive chairman en was een belangrijke schakel in het team. Hij verbond door zijn benaderbaarheid en status iedere laag binnen het team. Hij was zeer geliefd bij het team en daarbuiten, zijn overlijden kwam dan ook als een grote schok.

Het was bekend dat Wolff en Lauda als vier handen op één buik waren. Wolff mist de drievoudig wereldkampioen dan ook nog elke dag: "We hebben Niki in deze jaren gemist, hij wist de zaken altijd te versimpelen tot waar het echt om ging”, zo werd hij geciteerd door Motorsport. “Ik moet denken aan wat hij nu zou zeggen. We hebben heel goed samengewerkt in de zin van dat je door veel te versimpelen soms direct resultaat kan boeken. Er waren wel veel nuances. Dit is een technische sport, dus misschien was het mijn rol om dat zo te vertalen dat we het qua ontwerp konden uitvoeren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS