Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Stoffel 'kameleon' Vandoorne: Naast Formule 1 en Formule e, nu ook reservist bij WEC-team Peugeot

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2023 12:45 • Print artikel

Stoffel Vandoorne zal komend seizoen naast zijn verplichtingen in de Formule e ook standby staan als reservecoureur voor het hypercar-team van Peugoet, dat maakte de Belgische coureur bekend op zijn sociale media. Vandoorne is komend jaar verbonden aan de Formule 1, Formule e en nu dus ook aan het World Endurance Championship.

Stoffel Vandoorne

Vandoorne reed twee seizoenen in de Formule 1 en deed dit in 2017 en 2018 voor het team van McLaren. Na het Formule 1 avontuur vertrok de Belg uit Kortrijk naar het Formule e-team van Mercedes. In die hoedanigheid verbond hij zich ook aan het Formule 1-team van Mercedes en de klantenteams van de Duitse fabrikant. In 2022 won de voormalig teamgenoot van Nyck de Vries het Formule e-kampioenschap.

Vandoorne zal komend seizoen als een soort kameleon over de paddock heen wandelen. In de Formule e rijdt hij dit seizoen voor het team van DS Penske, Mercedes trok zich namelijk terug uit het kampioenschap. Daarnaast is hij test- en reservecoureur voor het Formule 1-team van Aston Martin. Nu hij ook verbonden is aan Peugeot kan het flink druk worden voor de Belg. “Naar mijn idee is dit schema de perfecte balans tussen Endurance, Formule E en de Formule 1. Het is geweldig om mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van de Peugeot 9X8 Hypercar. We gaan samen een mooie toekomst opbouwen!”

Peugeot rijdt komend seizoen hun eerste volledige seizoen in het WEC, nadat ze vorig jaar al deelnamen aan drie races. Voor het eerst sinds 2011 doet het team mee aan de 24 uur van Le Mans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS