Karting • Karting Diversen

Stan Pex in de regen naar twee DKM-zeges, ook dubbel podium voor broer Jorrit Pex

Uitgegeven door Bart • 1 september 2023 09:40

Op een regenachtig Pro Kart Raceland in Wackersdorf stond afgelopen weekend geen maat op Stan Pex. In de derde ronde van het Deutsche Kart Meistershaft (DKM) was de Limburger de sterkste in de DSKM-klasse. Broer Jorrit Pex reed in de twee races naar de tweede en derde plaats. In de stand nemen de Pex-broers halverwege het seizoen de eerste twee posities in.

Stan Pex


In de KZ2-klasse streden 44 karters om de zege. In de kwalificatie en de heats moesten ze nog hun meerdere erkennen in Lenny Ried en Daniel Stell, maar in natte omstandigheden kwamen Stan en Jorrit Pex naar voren. In de eerste finale vocht Stan Pex zich naar de leidende positie om die niet meer af te staan. Jorrit finishte als tweede voor Alexander Schmitz, Tim Tröger en Lenny Ried.

Stan Pex


De tweede finale kende een vergelijkbaar verloop. Stan Pex reed weg van de rest van het veld en voegde een nieuwe zege toe aan zijn palmares. "Ik voel me altijd goed in deze omstandigheden en ik ben heel blij dat ik de snelheid had. Het was belangrijk voor het kampioenschap, maar ik benader iedere race als een op zich zelf staand event dat ik wil winnen." Achter Stan Pex voltooiden Tröger, Jorrit Pex, Laurens van Hoepen en Kris Haanen de top 5.

DSKM stand na zes van de tien races:

1. Stan Pex (157 punten)
2. Jorrit Pex (102 punten)
3. Tim Tröger (96 punten)
4. David Trefilov (72 punten)
5. Daniel Vasile (70 punten)

Stan Pex 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS