Formule 1

Sprintschema F1 2024 bevestigd met twee nieuwe locaties

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2023 14:55

De Formule 1 heeft de locaties voor de zzes sprintwedstrijden op de kalender van 2024 bekendgemaakt. Oostenrijk, Austin, BraziliŽ en Qatar behouden hun status als sprintweekend in 2024, terwijl de Grand Prix van China, die in 2019 voor het laatst op de F1-kalender stond, en de Grand Prix van Miami voor het eerst een sprint houden.

F1 Carlos Sainz


China verzorgt de aftrap van de sprintactie in 2024. Het raceweekeinde vindt plaats van 19 tot en met 21 april en is de vijfde ronde van het seizoen, met de volgende ronde in Miami een paar weken later.

Het is echter mogelijk dat het niet het sprintformat wordt dat we in 2023 zagen, met een belangrijke vergadering in het vooruitzicht om een oordeel te vellen over de voorgestelde wijzigingen. Het format werd voor 2023 aangepast, waardoor de kwalificatie voor de sprint shootout en de race samen op een zaterdag werden gehouden. Dat terwijl er sterke geruchten zijn dat er voor de sprintactie van 2024 nog meer wijzigingen worden doorgevoerd.

Tijdens de vergadering van de F1-Commissie in november werd overeengekomen dat het Sporting Advisory Committee een voorstel voor een nieuw format ter overweging zal voorleggen tijdens de eerste vergadering in 2024, inclusief herziene tijdsschema's en parc fermť-regels.

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van de Formule 1: "Ik ben verheugd dat we zes spannende locaties kunnen aankondigen voor de F1-sprintevenementen van volgend seizoen, waaronder twee nieuwe gastheren, China en Miami, die allebei fantastische aanvullingen zullen zijn en geweldige races zullen bieden voor al onze fans tijdens de race en voor de fans die thuis kijken."

"Sinds de start in 2021 heeft de sprint consequent gezorgd voor meer tv-kijkers, meer entertainment op de baan voor de fans tijdens evenementen en meer betrokkenheid van fans op sociale en digitale platforms. We kijken uit naar de spannende evenementen van volgend jaar."

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem voegde daaraan toe: "Ik ben blij dat ik de zes Sprint-evenementen voor volgend seizoen kan bevestigen en ik kijk uit naar de terugkeer van vier gastlocaties die dit jaar hebben gezorgd voor spannende actie in de Sprints.Ē

"De toevoeging van Shanghai zal een uitdaging zijn voor de teams en coureurs, omdat de Formule 1 voor het eerst sinds 2019 weer naar China gaat, terwijl een sprint in Miami een nieuwe dimensie zal toevoegen aan een boeiend weekend. We moeten ons voortdurend blijven ontwikkelen en aanpassen om ervoor te zorgen dat we doen wat het beste is voor de sport, en daarom werken we samen met FOM en de teams om de toekomstige richting van het sprintformat te bepalen."

In Qatar vindt de laatste sprint van F1 2024 plaats, als de voorlaatste ronde van het seizoen wordt verreden op het Lusail International Circuit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS