Formule 1

Simon Pagenaud sprak met Peugeot: "Ik ben pas 37 en nog niet klaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 februari 2022 13:00

24 uur van Daytona- en Indy 500-winnaar Simon Pagenaud sprak met Peugeot over een stoeltje bij haar LMH-team voor het FIA World Endurance Championship. Daarmee hoopte de Fransman zijn ambitie in te lossen om de 24 uur van Le Mans te winnen. Pagenaud sprak met de Franse autofabrikant waarvoor hij al drie keer de endurance klassieker reed. Zijn beste eindklassering was de tweede plaats in 2011.

Simon Pagenaud

“Als Fransman werk ik keihard om terug naar Le Mans te gaan, om het evenement te proberen te winnen”, aldus de coureur tegen het Engelse Autosport. “Ik volg erg nauw wat er gebeurt met de Le Mans Hypercar- en de LMDh-klassen, omdat ik terug wil naar Le Mans en het vakje afvinken, waarvoor ik in 2011 helaas dertien seconden tekortkwam. Het gaat mij allemaal om het winnen van de grote races.” Pagenaud wil echter geen details van de gesprekken met Peugeot vrijgeven, dat beschouwt hij als vertrouwelijk en omdat er veel factoren waren, waardoor het allemaal niet op zijn plek viel.

“Ik heb een lange termijnvisie over mijn IndyCar-toekomst”, vervolgt de Fransman. “Ik ben pas 37 en ik ben nog niet klaar. Er zijn Indy-coureurs als Sebastien [Bourdais] en Scott Dixon die het in recente jaren gedaan hebben, dus is het niet onmogelijk. Ik ga door om deuren te openen, om te zien of ik het kan laten gebeuren.”

Dit jaar valt de 24 uur van Le Mans samen met de IndyCar-race op Road America, daarnaast zijn er gedurende het FIA WEC-seizoen nog races die samenvallen met het Amerikaanse kampioenschap. Meestal valt de race op het Circuit de la Sarthe niet in een weekend van de IndyCar, waardoor coureurs uit het kampioenschap vaak als derde coureur meedoen in Le Mans. Bourdais en Dixon zijn van die coureurs die dat al meerdere keren deden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS