Rally

Sezoensrally 2024: Jos Verstappen en Richard Pex tussen Belgische top op de Maaskiezel

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2024 04:33

Echte rallyrijders houden van onverhard. Met hun stuurmanskunst, car control en vooral lef kunnen ze op onverhard het verschil maken. De Belgische rallyrijders hebben hun schrik voor de Maaskiezel de voorbije jaren duidelijk overwonnen, want de 47ste Sezoensrally kan weer rekenen op een bijzonder sterk startveld. Bijna de volledige Belgische top, komt aan de start van de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 in Bocholt. En ook Jos Verstappen en Richard Pex geven acte de presence.

Jos Verstappen


Met 90 inschrijvingen, waaronder 19 Rally2’s, is het startveld bijzonder sterk. Het belooft sportief weer erg spannend te worden op de snelle stroken maaskiezel. Het parcours telt dit jaar op zaterdag 18 mei drie lussen van vier klassementsproeven: Goolder (14,30 km), Brueghel (9,13 km), Gerdingen (9,90 km) en Veldhoven (13,13 km), de powerstage. Samen zijn de proeven goed voor 139 km tegen de chrono.

Vooraan worden dezelfde kleppers verwacht als vorig jaar, toen Maxime Potty overtuigend won in Bocholt voor Jos Verstappen en Niels Reynvoet. Deze keer mikken ze alle drie weer op de zege. Reynvoet is momenteel de leider in het kampioenschap met zijn Citroën C3 Rally2, voor merkgenoot en titelhouder Maxime Potty. Jos Verstappen toonde dit seizoen dat hij enorme stappen heeft gezet. De Nederlandse ex-F1-piloot zal met zijn Skoda Fabia RS zeker een gooi doen naar winst.

Met 6 Citroën C3’s versus 6 Skoda Fabia’s, zijn die merken het sterkst vertegenwoordigd. Bij Citroën noteren we verder tweevoudig Master-kampioen Jimmy D’hondt en Sébastien Incardona. Tom Boonen zet zijn leerproces dit jaar verder met een Fabia RS van PTR Racing, terwijl Nicola Stampaert trouw blijft aan de Fabia Rally2 Evo. Ook Thibaud Mazuin en Richard Pex komen aan de start met een Fabia RS.

Naast de 4×4 turbo topwagens, volgt het brute pk-geweld van de Porsche GT3’s. In oorsprong zijn deze GT’s met hun breed spoor niet gebouwd voor het betere rallywerk op onverhard, maar wat een geweldig spektakel bieden ze, mede door hun prachtige motorsound. Gunther Monnens, de specialist bij uitstek van de Maaskiezel, is de logische favoriet. Deze keer krijgt hij met Patrick Snijers een ervaren rot als concurrent. Een topaffiche! Verder zijn er natuurlijk ook de 991 GT3 van Henri Schmelcher en de 997’s GT3 van Tuur Vanden Abeele en streekpiloot Kevin Theuwissen.

Kijk hieronder voor video's van RaceXpress van eerder dit jaar bij de Rally van Haspengouw en de Rally van Wallonië:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS