Formule 1

Sergio Perez wordt geroemd als teamgenoot van Verstappen: "Met Gasly en Albon klopte de timing niet"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2021 10:38 • Print artikel

Red Bull gaat dit jaar met Max Verstappen voor het eerst in het hybride tijdperk aan de leiding bij de constructeurs. Dat ligt deels aan de RB16B en de verbeterde Honda-motor, maar ook aan de komst van Sergio Perez. De Mexicaan levert wel waar zijn voorgangers Pierre Gasly en Alex Albon onder de druk bezweken.

Sergio Perez Max Verstappen


"Sergio heeft natuurlijk veel meer ervaring", zo legt teambaas Christian Horner het uit in de podcast Beyond the Grid. "Hij rijdt al 10 jaar in de Formule 1. Sergio weet perfect hoe je met de banden moet omgaan. Hij brengt een andere dynamiek in ons team. Pierre en Alex zijn geweldig getalenteerde coureurs, maar de timing was gewoon niet goed. De druk was gigantisch en de verwachtingen waren hooggespannen. Dat maakte het zwaar voor hen."

Perez was de eerste coureur sinds 2007 die niet uit de Red Bull opleiding kwam. "Het is voor het eerst sinds Mark Webber, maar Sergio levert. Zeker na zijn overwinning in Bahrein vorig jaar zou het enorm zwaar zijn geweest als hij niet in de Formule 1 had kunnen blijven. Zijn bijdrage is veel waard in de strijd met Mercedes. Dag zag je in Frankrijk en ook in Azerbeidzjan. Hij vocht in Bakoe voor wat hij waard was. Hij maakte het Lewis erg lastig. Als hij dat niet gedaan had, had Lewis die race gewonnen. We zijn dus erg tevreden met Sergio."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS