Formule 1

Sergio Perez moet Red Bull dankbaar zijn: "Checo lag uit de Formule 1 met niemand die bij hem aanklopte"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2022 06:02

Sergio Perez moet volgens David Coulthard accepteren dat hij tweede coureur bij Red Bull is. Volgens de Schot die onder andere voor Williams en McLaren reed, heeft de F1-coureur consequent niet geleverd in vergelijking met zijn Nederlandse teamgenoot Max Verstappen. Coulthard is dan ook van mening dat Perez moet accepteren dat hij tweede viool speelt bij Red Bull.

Red Bull leading

“Checo lag uit de Formule 1 met niemand die bij hem aanklopte”, aldus Coulthard tegenover het Engelse Express. “Red Bull gaf hem en kans om terug te komen met een auto die gemaakt is om races te winnen. Hij heeft een eerlijke kans gehad om te proberen Max te verslaan en hij heeft consequent niet hetzelfde niveau gehaald. Hij heeft dat wel af en toe gedaan en ik bewonder de overwinningen die hij behaald heeft.”

Volgens de Schot gaat de Mexicaan het dan ook nergens beter krijgen dan bij Red Bull. “Als Checo het niet leuk vindt, dan kan hij het team verlaten", zegt de voormalig F1-coureur. “Maar waar gaat hij heen? Dus voor mij is het gewoon weer een van die sportieve beslissingen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS