Karting • Karting Diversen

Senna van Soelen toont topvorm en pakt knappe zege in Strijen: "Niet verwacht dat ik zo sterk zou rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 september 2020 14:30 • Print artikel

STRIJEN – Een zeer sterk staaltje van karter Senna van Soelen in Strijen: met een beperkte voorbereiding slaagde hij er zondag in naar een perfecte score te knallen in de IAME X30 Junioren-klasse. Tijdens de derde ronde van het club- en Zuid-Hollands kampioenschap pakte het veertienjarige talent uit Rockanje eerst de poleposition om vervolgens alle drie de races te winnen.

Senna van Soelen uitbundig na 3 x winst

“Het was een goed weekend. Ik ben er blij mee”, zei Senna op de piste even onder Rotterdam. “Ik had wel een plaats in de top drie verwacht, maar niet dat ik zo sterk zou rijden. De anderen hadden allemaal getraind en ik niet. Ik kwam die dag terug van vakantie.” Niettemin hadden Senna en zijn team WJS Racing de afstelling van de kart snel voor elkaar. “Dat kwam omdat we hier veel hebben getraind.”

En zo pakte hij prompt de poleposition, ook al had hij dus een aantal trainingssessies moeten overslaan. Die snelste tijd pakte hij nota bene met een verschil van dik twee tiende seconde op de nummer twee. “Dat was een lekker begin natuurlijk.”

De wisselende weersomstandigheden zorgden voor nogal wat bandengegoochel op het circuit van Strijen. “In race één reed ik op slicks. Race twee en drie reed ik op regenbanden.” Tijdens de eerste race begon het na een aantal ronden te regenen. En iedereen reed op slicks. “Het was wel leuk, rijden op slicks op een natte baan. Ik had op dat moment al een voorsprong. Zelfs op slicks werd die alleen maar groter. Ik reed eigenlijk gewoon zoals ik altijd rijd en dat ging goed.”

Zo won hij met vijf seconden voorsprong de eerste race. De tweede race won hij vervolgens met twee seconden en tijdens de derde race was de voorsprong op de finish drie tienden van een seconde. Die wedstrijd was dus veruit de spannendste voor Senna. “We zaten de hele tijd dicht op elkaar”, blikte hij terug. “De nummer twee had een goede regenafstelling en wij niet. Mijn kart was afgesteld of halfdroog, halfnat.”

Senna van Soelen

Dat Senna zo overtuigend het dagklassement had gewonnen was overigens niet zo vreemd. Een eerder had hij al zijn topvorm getoond tijdens de eerste ronde van de IAME Series Benelux in Genk, een traditioneel zeer sterk bezit internationaal kampioenschap. “Elke race stond ik in de top vijf. Dat was niet slecht. Ik had er misschien wel iets meer van verwacht, maar het veld was gewoon heel sterk.”

Voor Senna is nu zijn volgende race de tweede ronde van de IAME Euro Series. Die wordt over een kleine drie weken gehouden in het Italiaanse Castelletto. Hij keer ernaar uit. “Ik heb daar nog nooit gereden. Ik heb wel een simulator, maar dat circuit zit er helaas niet op. Gelukkig gaan we er een week van tevoren naartoe om te trainen. Ik vind het leuk, het is weer eens wat nieuws.”

Senna van Soelen

Het wordt hoe dan ook een bijzondere race voor Senna. Hij debuteert er in het EK. “Ik weet daarom niet precies wat ik kan verwachten. Ik kijk ernaar uit!”

Senna van Soelen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Lambert & Company BV, Maglite, Keiretsu Europe, Van Lint Schilders, IMAP DB&S, E. Groeneweg Fiscaal en Financieel Adviesburo, Peli Cases & Lights en Kienlen Brightstar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS