Karting • GK4 Kartseries

Senna van Soelen bevestigt uitstekende vorm met dagzege in Spa-Francorchamps: "Winnen geeft nog meer motivatie"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2020 01:16 • Print artikel

SPA – Bescheiden sprak Senna van Soelen over zijn overwinning op het circuit van Spa tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Zijn prestatie was er één van formaat, want hij had de dagzege gepakt in de zeer sterk bezette IAME X30 Junioren-klasse. De veertienjarige rijder uit Rockanje won de finale nadat hij de tweede heat ook al op zijn naam had geschreven. Wat je noemt het perfecte begin van het door corona uitgestelde seizoen.

Senna van Soelen zoon van autocoureur Pieter van Soelen

Dat hij op het circuit in de Ardennen zo sterk voor de dag was gekomen, was geen echte verrassing geweest voor Senna. Tijdens de trainingen was de getalenteerde rijder van WJS Racing al snel geweest. “Daardoor dacht ik dat een podiumplaats wel mogelijk moest zijn”, zei hij met een bescheiden glimlach. “Maar dat ik dan zelfs win, is toch wel een verrassing.”

Hoewel het GK4-kampioenschap door corona nu pas van start is gegaan, hoefde Senna niet meer te wennen aan het rijden van een wedstrijd na een lange onderbreking. Voor hem was het inmiddels al zijn vierde raceweekend. En hij had inmiddels al dubbel en dwars bewezen dat hij snel is, ondanks de corona-periode. Hij was sinds mei namelijk al tweede en derde geweest bij clubraces op het circuit van Strijen en was hij derde geworden bij een clubrace op het circuit van Venray.

“Daarvóór heb ik me wel verveeld”, zei Senna over de coronaperiode. “Ik heb toen veel op de simulator gereden. Daar leer je toch van. Waar je moet remmen en waar je weer op je gas moet.” Het circuit van Spa zat echter niet bij de circuits die hij op de simulator kon oefenen. “Helaas niet. Ik vind het een leuke baan, en technisch ligt hij me goed.”

Senna van Soelen met startnummer 124 van polepositie naar zege

Dat liet hij dan ook op overtuigende wijze zien. Al ging het in de kwalificatie nog wat minder. Hoe dat kwam? “Dat zat in mezelf. Op de een of andere manier ging ik niet goed.” Hoe dan ook, in de twee heats en de finale herstelde Senna, zoon van autocoureur Pieter van Soelen, zich, wat dus resulteerde in een welverdiende overwinning. “Ik was in de races steeds de snelste en mijn zelfvertrouwen was al goed”, verklaarde hij. “En winnen geeft me nog meer motivatie nog harder en nog meer te gaan trainen.”

Dat komt goed uit, want behalve het GK4-kampioenschap rijdt Senna dit seizoen ook nog het prestigieuze Benelux-kampioenschap en de Euro Series. “Dat ik hier dan zo goed heb gereden, was een lekkere opwarmer daarvoor!”

Senna van Soelen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Lambert & Company BV, Maglite, Keiretsu Europe, Van Lint Schilders, IMAP DB&S, E. Groeneweg Fiscaal en Financieel Adviesburo, Peli Cases & Lights en Kienlen Brightstar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS