Formule 1

Sebastian Vettel: "Het weer is het grote vraagteken! Als het nat is, kan het een echte loterij worden"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2022 20:29

Aston Martin Aramco Cognizant Formula One™ Team-coureur Sebastian Vettel kwam voor de eerste keer dit seizoen door Q3 en kwalificeerde zich als negende voor de 2022 Grand Prix van Monaco. Een uitdagende kwalificatiesessie voor Lance Stroll eindigde in een exit in Q1 nadat een kleine fout bij het zwembad hem ervan weerhield zijn rondetijd aanzienlijk te verbeteren. Maar bij Aston Martin is alle hoop gevestigd op een goede prestatie van Sebastian Vettel.

Sebastian_Vettel_met_helm_Monaco_2022

Vettel verfijnde de AMR22
Sebastian bracht een aanzienlijke hoeveelheid tijd door in FP3 op de medium-banden, verfijnde de AMR22 en eindigde als 13e met een beste tijd van 1.13.838. Daarna begon hij sterk in de kwalificatie, zette al vroeg een Top-10 rondetijd neer en bleef zijn beste rondetijd verbeteren, waarbij hij P10 behaalde en doorging naar Q2 met zijn beste tijd van 1.13.313.

P9 in Q3
Vettel stelde vervolgens erg laat Q3-plaats veilig en reed een indrukwekkende rondetijd van 1.12.613 in zijn laatste poging en bereikte de achtste plaats met een rondetijd van 1.12.613. Voor de eerste keer dit seizoen keerde Sebastian terug naar het circuit voor Q3, waarmee hij competitieve rondetijden neerzette tegenover de Mercedes en Alpines. Zijn rondetijd van 1.12.732 leverde hem een negende plaats op de grid op voor de Grand Prix van zondag.

Kan loterij worden
"Q3 eindigen op P9 is een goed resultaat. Het is altijd belangrijk om je goed te kwalificeren in Monaco, dus hopelijk kunnen we vanaf daar goed racen en alle kansen benutten om op te klimmen. Het weer is echter het grote vraagteken. Als het nat is, kan het een echte loterij worden rond dit circuit, maar het kan ook voor een leuke en vermakelijke race zorgen. Het zou me verbazen als het een volledig natte race was, dus we moeten misschien klaar zijn voor gemengde omstandigheden."

"Wat er ook gebeurt, we zullen morgen mikken op zo veel mogelijk punten."

sebastian_Vettel_passeert_haven

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS