Formule 1

Sebastian Vettel test Porsche 963: "Op een gegeven moment was mijn nieuwsgierigheid zo groot..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 maart 2024 08:47

Sebastian Vettel heeft zijn test op Motorsport Aragon in Spanje afgerond met de Porsche 963 Hypercar. De viervoudig wereldkampioen Formule 1 reed maar liefst 188 ronden en legde daarmee 581 kilometer af. In totaal reed de Duitser twee stints in de LMDh. Het was de eerste keer dat Vettel met een prototype in actie kwam. De test was tevens de voorbereiding van Penske Porsche Motorsport op de aankomende 24 uur van Le Mans.

Sebastian Vettel Porsche Motorsport

Foto: Porsche Motorsport>


Vettel had zich voor de test al voorbereid bij Porsche Penske Motorsport in Mannheim. Waarna een dag later een uitgebreide test volgde in de simulator in het Porsche Motorsport Centre in Flach. Daarna mocht de Duitser al in actie komen in de Porsche 963. Op 21 maart reed de voormalig F1-coureur zijn eerste ronde met de auto nabij het Weissach Development Centre.

"Natuurlijk houd ik ook andere autosportdisciplines in de gaten en ken ik veel coureurs die actief zijn in het WEC en Le Mans”, aldus Vettel na de test in Aragon. “Op een gegeven moment was mijn nieuwsgierigheid zo groot dat ik het idee kreeg om het zelf te proberen. Porsche gaf me de kans om met de 963 een hypercar van dit moment te testen. Na het afstellen van de stoel, de simulatorsessie en de roll-out in Weissach had ik al een goed gevoel. Rijden met de Porsche 963 op het circuit hier in Aragon, dat was zeker leuk. Ik moest eerst aan alles wennen en mijn ritme vinden. De rijervaring is anders door het dak boven je hoofd, het hogere gewicht en de banden. De fabrieksrijders van Porsche waren erg behulpzaam en legden me uit wat er speciaal was en waar ik aan moest wennen. Dat maakte het makkelijk voor me."

Porsche 963
Foto: Porsche Motorsport


In Aragon voerde Porsche een 36 uur durende test uit. Managing Director van Porsche Penske Motorsport legt de voordelen van het circuit uit en waarom het zo prettig was dat Vettel bij de test aanwezig was. "Aragon is een van de weinige plaatsen in Europa waar we de klok rond kunnen rijden en geeft ons de kans om 36 uur achter elkaar te rijden ter voorbereiding op Le Mans”, vertelt Diuguid. “Het vrij lange rechte stuk achteraan geeft ons de topsnelheid van meer dan 300 km/u die we ook op het Circuit des 24 Heures zien. Sebastian Vettel hier hebben is een unieke kans voor het team. Hij is viervoudig wereldkampioen Formule 1. Hij heeft enorm veel ervaring met hybride systemen en raceauto's met hoge prestaties. Zijn frisse en unieke kijk op de auto en zijn feedback op onze systemen en prestaties is een unieke kans. We zijn blij dat hij hier is. Hij kwam uit de auto met een glimlach en dat is allemaal goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS